Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Molen Germania in reparatie
Gepubliceerd op zondag 28 januari 2018

Molen Germania in reparatie

Thesinge – Op vrijdag 26 januari is het hekwerk van de roeden van molen Germania in Thesinge verwijderd. De molen is op advies van de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed uit voorzorg stilgezet door een fout in de boutverbinding.

Molen Germania in reparatie

Dit type roede, geproduceerd sinds 2011, bestaat uit twee delen die onderling met bouten zijn gekoppeld. Bij een aantal molens is gesignaleerd dat deze bouten scheuren vertonen. De Rijksdienst heeft hierin zijn verantwoordelijkheid genomen en heeft de moleneigenaren aangeboden de roeden te vervangen. De nieuwe roede zal dan uit één stuk bestaan en niet meer uit twee delen. De totale kosten zullen volledig worden vergoed door de Rijksdienst.

De nieuwe stalen roede wordt herplaatst voor juni 2018, zodat molen Germania tijdens het Groninger molenweekend bezocht kan worden. Molen Germania is sinds 2012 in het bezit van Het Groninger Landschap en is een zogenaamde achtkante stellingmolen.

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM