Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Landelijke kick off voor 'Aan de slag in de speeltuin'
Gepubliceerd op woensdag 02 november 2016

Landelijke kick off voor Aan de slag in de speeltuin

In speeltuin Zuiderkwartier in Leiden was op 27 oktober de officiële kick-off van het project 'Aan de slag in de speeltuin'. Bij dit project worden speeltuinen gekoppeld aan instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs. Hierdoor krijgen jongeren met een verstandelijke beperking bij de speeltuinen een werkplek en speeltuinen ondersteuning in het onderhoud en beheer. 'Aan de slag in de speeltuin' is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten en is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Bewezen succes
In Nederland zijn al ruim 35 speeltuinen die succesvol samenwerken met een team van mensen met een verstandelijke beperking. "Door de samenwerking met Fonds verstandelijk gehandicapten en de steun van de VriendenLoterij worden de komende jaren minimaal 125 speeltuinen verbonden met scholen voor speciaal onderwijs of instellingen voor dagbesteding, waardoor 875 jongeren met een beperking aan de slag kunnen gaan. Dit betekent winst voor velen. De eerste nieuwe aanmeldingen hebben we inmiddels ontvangen", aldus Rob van Gaal, directeur van Jantje Beton. Speeltuinen, zorginstellingen en scholen voor speciaal onderwijs die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via http://www.aandeslagindespeeltuin.nl/.

Betekenisvol werk voor mensen met een beperking
"Als ik in de speeltuin ben, voel ik me vrij." "Ik zou iedere dag wel in de speeltuin willen werken." "In de speeltuin ben ik blij en gelukkig." Dit zijn een paar van de uitspraken van mensen met een verstandelijke beperking die al aan de slag zijn. Het is duidelijk dat het kunnen werken in een speeltuin van grote meerwaarde is voor deze jongeren. "Een zinvolle baan of dagbesteding is voor veel mensen van groot belang om een fijn leven te hebben. Het vergroot je eigenwaarde en zelfstandigheid als je meedoet in de samenleving. Dat geldt ook voor 2,2 miljoen mensen met een verstandelijke beperking in Nederland", vertelt Daniëlle Schutgens, directeur van Fonds verstandelijk gehandicapten.

Meer speeltuinen blijven open
Door de hulp van de jongeren met een beperking kunnen meer speeltuinen open blijven. "Speeltuinen zijn heel belangrijk voor kinderen om buiten te spelen en zijn een sociale ontmoetingsplek voor de buurt. Helaas kampen veel speeltuinen met een tekort aan vrijwilligers. Door ondersteuning van de jongeren met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen", aldus Rob van Gaal.


Fonds verstandelijk gehandicapten
Mensen met een verstandelijke beperking worden nog vaak buitengesloten, gediscrimineerd en leven vaker in armoede. Ze worden niet serieus genomen en hebben minder kans op een goede opleiding of werk dat bij hen past. Wij geloven in een wereld waar kinderen en volwassenen met een beperking net als iedereen een goed en actief leven kunnen hebben, midden in de samenleving. Daarom steunen wij projecten die dit mogelijk maken. Kijk voor meer informatie op:
www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl

Jantje Beton
Jantje Beton wil dat kinderen weer vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Want buitenspelen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Helaas is buitenspelen voor veel kinderen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt leuker te maken. Samen zorgen we voor avontuurlijke speelbuurten met kindvriendelijke routes en uitdagende speelplekken. Meer informatie over ons werk is hier te vinden:
www.jantjebeton.nl/wat-doen-we/

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM