Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Het Groninger Landschap viert 85-jarig jubileum met oprichting Groninger Natuurfonds
Gepubliceerd op woensdag 10 maart 2021

HAREN, 10 maart 2021 – Op 14 maart 2021 is het exact 85 jaar geleden dat Het Groninger Landschap is opgericht. De oorspronkelijke missie uit 1936 is nu, 85 jaar later, nog minstens even relevant. Daarom richt Het Groninger Landschap ter ere van dit lustrum het Groninger Natuurfonds op.

Het Groninger Landschap viert 85-jarig jubileum met oprichting Groninger Natuurfonds
Reitdiep foto drone - Aljan Scholtens - Het Groninger Landschap

Op 14 maart 1936 werd Het Groninger Landschap op initiatief van Vereniging Natuurmonumenten opgericht. De toenmalige voorzitter van Natuurmonumenten onderkende de meerwaarde van de provinciale natuurorganisaties, geworteld in hun eigen regio. De missie van Het Groninger Landschap was, en is nog steeds, om waardevolle Groningse natuur, landschap en erfgoed blijvend te beschermen.


Een nieuw fonds

Het Groninger Landschap voert sinds de oprichting een actief aankoopbeleid van natuur en erfgoed met als eerste aankoop de soldatendijk Bourtange in 1939. “Het aankopen van grond is de beste manier om natuur te beschermen” aldus Marco Glastra, directeur-bestuurder van Het Groninger Landschap. Glastra: “Onze middelen om grond aan te kopen zijn beperkt, dus we kunnen niet alle kansen die zich voordoen verzilveren. We zetten graag een tandje bij”. Met de oorspronkelijke missie uit 1936 in het achterhoofd richt Het Groninger Landschap ter ere van het 85-jarig jubileum het Groninger Natuurfonds op. Een nieuw fonds met als doel grond aankopen, inrichten als natuur en voor altijd beheren. Groningers en liefhebbers van de provincie kunnen helpen door een vierkante meter grond à € 7,50 te doneren.

Het Groninger Landschap viert 85-jarig jubileum met oprichting Groninger Natuurfonds
Grutto -Thijs Glastra - Het Groninger Landschap

Naast de oprichting van het Groninger Natuurfonds organiseert Het Groninger Landschap meer jubileumactiviteiten, waaronder een online serie over het landschap en de fotowedstrijd ‘Groningen. Mooi dichtbij’ . Het jubileum wordt in verband met corona verder bescheiden gevierd.

Website: Het Groninger Landschap  

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter