Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gouden Grutto Award voor beste natuurboer van Nederland
Gepubliceerd op zondag 12 februari 2017

9 natuurboeren laten natuurvriendelijke toekomst landbouw zien.

De vogelstand in het landelijk gebied holt achteruit. Maar er zijn ook boeren die laten zien dat natuur en landbouw kunnen worden gecombineerd. Zij doen hun uiterste beste om de natuurbelangen te combineren met een financieel gezond bedrijf. Negen boeren werden genomineerd voor de Gouden Grutto.

Gouden Grutto Award voor beste natuurboer van Nederland

Zes organisaties uit de landbouwwereld nomineerden de natuurvriendelijkste boer uit hun netwerk voor de Gouden Grutto Award 2017, dé prijs voor de beste natuurboer van Nederland. Iedereen kan stemmen via http://www.redderijkeweide.nl/.

Veel boeren hebben een groot hart voor de natuur. Zij willen geen saaie akkers en stille weilanden maar een kleurrijk boerenland vol vlinders en zingende vogels. Dat is een lastige opgave. Daarvoor verdienen deze boeren waardering. De Gouden Grutto Award 2017 is een publieksverkiezing. Maak kennis met de negen genomineerde ondernemers op http://www.redderijkeweide.nl/ en stem op de kandidaat die, wat jou betreft, de Gouden Grutto verdient.

Verantwoordelijkheid nemen
Het redden van akker- en weidevogels is al jaren een topprioriteit voor Vogelbescherming. De Gouden Grutto verkiezing is een initiatief om inspirerende natuurondernemers in de schijnwerpers te zetten. Bij de genomineerden hoor je leeuweriken, kieviten of grutto’s boven het land. Je ademt er de geur van kruiden. Van zulke ondernemers willen we als consument toch de producten kopen? Want alleen met een gezonde financiële basis kan het Nederlandse boerenland blijven bruisen van het leven. Daarom nodigt Vogelbescherming met de campagne ‘Red de Rijke Weide’ alle partijen – consumenten, supermarkten, fabrikanten, overheid en boeren – uit om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen om de ontwikkeling van natuurinclusieve landbouw te realiseren.

Zie ook: https://www.redderijkeweide.nl/gouden-grutto/

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM