Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
De charme van Bedum op nationale televisie
Gepubliceerd op maandag 07 maart 2016

Dagelijks televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Bedum.
 
Presentatoren Herman Wegter, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Bedum. Kijk van maandag 7 maart t/m vrijdag 11 maart a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Bedum om 18.10 uur bij NPO 2.

De charme van Bedum op nationale televisie - Dagelijks televisieprogramma Geloof en een Hoop Liefde
[Beeld: Ruben Timman / EO]

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Hella, Kefah, Mirjam en Herman op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.
 
Schever dan Pisa
Bedum bewaart een groot geheim: de scheefste toren van Europa. Schever nog dan die van Pisa. Het gaat om de toren van de Walfriduskerk. Maar wie was die Walfridus? Hella bezoekt de markante familie Ubels. Vrijheid en ruimte heeft deze ondernemende familie nodig, het liefst op het water. Samen met Henk stuift Hella over het water in zijn speedboot. Zonder de melkfabriek was Bedum klein gebleven. De familie Bronsema haalt al generaties lang de melk op bij de Bedumse boeren en brengt dit naar de melkfabriek. Monteur Jannes Hamming geeft Hella een rondleiding in deze fabriek. Heel Groningen is in de ban van bevingen, zo ook Bedum. De boerderij van Annemarie Heite en haar gezin moet door de schade volledig opnieuw gebouwd worden. Herman ondervindt aan den lijve een aardbeving.. in een simulator! Kefah is aanwezig bij de Groninger Rundvee Show in Bedum, waar alleen de mooiste koe in de prijzen valt. In deze afleveringen van 'Geloof en een Hoop Liefde' ontmoet je naast deze mensen nog veel meer inwoners van Bedum.
 
De gewone dingen
Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.
 
Thuis op 5
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Bedum deze week centraal. Presentatoren Henk van Steeg en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: www.eo.nl/geloofeneenhoopliefde.

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM