Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
De bekende schilder/tekenaar en oud Bedumer Jan van der Kooi (1957) exposeert in het Duitse Rheine
Gepubliceerd op donderdag 06 april 2017

Jan van der Kooi, die opgroeide in de Walfriduslaan en later Witsenborgstraat in Bedum is een bekende schilder / tekenaar  Jan van der Kooi werd aanvankelijk tot de school van het noordelijk realisme gerekend maar heeft zich daarvan losgemaakt, onder andere door in zijn werken veel meer wit en licht te gebruiken in vergelijking met de gebruikelijke donkere achtergronden en zich minder met door hem zelf geregisseerde stillevens bezig te houden en meer vast te leggen wat er in de echte wereld te zien is.

De bekende schilder-tekenaar en oud Bedumer Jan van der Kooi exposeert in het Duitse Rheine
Jan van der Kooi met oud-premier  Dries van Agt en
de directeur van het museum Mechthild Beilmann-Schöner

Jan maakt jaarlijks reizen naar het buitenland, zo bezocht hij onder andere Nepal, Peru en het Midden-Oosten. In het Midden Oosten heeft Jan gewerkt in Israel en Palestina. Van zijn werken geschilderd in Palestina werd er voor het eerst een tentoonstelling geopend in Klooster Bentlage in Stadt Rheine op zondag 2 april . Onder grote belangstelling werd Jan geïntroduceerd als " de wereldontdekker  en bekende kunstenaar uit Nederland ".  Deze bijzondere tentoonstelling werd geopend door  oud-premier Dries van Agt , in aanwezigheid van de Nederlandse vertegenwoordiger in Palestina oud-Bedumer Peter Mollema. Hij woont in Ramallah en is speciaal voor deze tentoonstelling overgekomen.  Hoe bijzonder is het dat Peter in Bedum gewoond heeft in de Ludgerstraat.... Twee oud-Bedumers die samenwerken in het buitenland !

De bekende schilder-tekenaar en oud Bedumer Jan van der Kooi exposeert in het Duitse Rheine
Dries van Agt en Jan van der Kooi

De in 1957 in Bedum geboren Jan van der Kooi studeerde aan Academie Minerva in Groningen. Zijn schilderijen concentreren zich heel sterk op de kleuren van het licht – zonlicht, strijklicht, tegenlicht.
Volgens velen is Jan van der Kooi de grootste Nederlandse tekenaar van dit moment. Ook Frits Duparc, oud-directeur van het Mauritshuis in Den Haag, is een groot bewonderaar van zijn werk. ,,Tekenen is de tweede natuur van Jan van der Kooi. Bij hem lijkt het of de werken spontaan en zonder enige inspanning via zijn pen, penseel of krijt als verlengstuk van zijn hand op het papier terechtkomen.”

Zie ook: http://www.janvanderkooi.nl/ 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM