Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Crowdfunding voor leesbevordering op Aruba en Curaçao is goed op gang!
Gepubliceerd op woensdag 10 maart 2021

Crowdfunding voor leesbevordering op Aruba en Curaçao is goed op gang!

Jeroen Hoogerwerf, Levendig uitgever, uitgever van kinderboeken uit De Meern werkt al enige jaren samen met teams van de nationale bibliotheken van Aruba en Curaçao om het geschenkboek te maken voor de Kinderboekenweken op de eilanden.

Op Curaçao en Aruba wordt veel gedaan aan leesbevordering. Beide (ei)landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden kennen net als bij ons de Kinderboekenweek, ook een week voor leesbevordering voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar) Levendig Uitgever verzorgt sinds een aantal jaren voor zowel de Siman di Ban Lesa (Week van de leesbevordering) op Curaçao als voor Festival di Buki pa Muchanan (het Kinderboekenfestival) op Aruba de kindergeschenkboeken. Beide weken sluiten in 2021 aan bij het Nederlandse thema Wat wil je worden?

Ook op Aruba en Curaçao staat de economie volledig stil, het toerisme ligt bijna helemaal plat. Geen inkomsten is geen toekomst. Geen toekomst voor de kinderen. Daarom een cowdfundingactie. Iedere bijdrage is welkom om het streefbedrag te bereiken. Omdat we op de wereld zijn om elkaar te helpen!

Crowdfunding voor leesbevordering op Aruba en Curaçao is goed op gang! 

Twee talen: Papiaments en Nederlands
Met de bijdragen wordt het mogelijk om ook in 2021 weer mooie geschenkboeken te maken. De twee geschenkboeken worden in twee talen als zogenaamde omdraaiboeken uitgegeven. Voor Aruba in het Nederlands en Papiamento, voor Curaçao in het Nederlands en Papiamentu. De auteurs van de boeken zijn inmiddels gestart met het schrijven van verhalen en gedichten in het thema Wat wil je worden?

Naar de scholen
De nationale bibliotheken van Aruba en Curaçao staan in nauw contact met de basisscholen. Zij zorgen ervoor dat auteurs de scholen bezoeken en workshops geven in alle klassen/groepen. Dat is voor de kinderen daar een hele mooie stimulans om te lezen en te schrijven. Het is elk jaar weer een waar boekenfeestje, inspiratie voor iedereen!

Er is op dit moment € 9.575 binnen van het streefbedrag van € 10.000. Nog drie dagen om het streefbedrag te halen!


Link voor donaties en meer informatie: https://www.voordekunst.nl/projecten/11760-kinderboeken-voor-aruba-en-curacao

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter