Bedumer.nl de internetkrant van Bedum en omstreken. Bedumer.nl heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk informatie van en over Bedum centraal op één site aan te bieden. Dit kan natuurlijk alleen met uw hulp. Heeft u nieuws, informatie, verhalen, foto's, verslagen etc.. stuur het op naar bedumer.nl. Wij zijn een ieder zeer dankbaar voor steun in welke vorm dan ook.
Wij zijn een ieder zeer dankbaar voor steun in welke vorm dan ook.
Cross Browser Ondersteuning
Bedumer.nl is geoptimaliseerd zodat het met de belangrijkste browsers werkt.
Bedumer.nl geeft zoveel mogelijk activiteiten door. Ontbreekt er een activiteit, stuur een mail naar
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Bedum ligt ten noorden van Groningen aan de spoorlijn Groningen-Delfzijl. De Eemshavenweg is de belangrijkste ontsluitingsweg.
Bedum ligt centraal in de provincie Groningen op 10 kilometer van de stad Groningen en slechts 11 kilometer van de Waddenzee.
Tot 2019 was Bedum onderdeel van de gemeente Bedum. Sinds 1 januari 2019 is de gemeente opgegaan in de gemeente Het Hogeland.
Bedum wordt doorsneden door het Boterdiep. De waterrecreatie is de laatste jaren sterk in opkomst.
Bedum, het ideale startpunt om de provincie Groningen te ontdekken
Bedum heeft rond de 8600 inwoners en is daarmee de grootste dorp boven de stad Groningen. Bedum heeft tal van sportvoorzieningen, denk hierbij aan sport- en gymzalen, een overdekt zwembad en een Arjen Robben Cruyff Court.Lees meer...
De provincie Groningen kent vele bekende bezienswaardigheden maar ook nog vele onbekende plekjes die meer dan de moeite waard zijn. Hoe kunt u Groningen nou beter ontdekken dan op de fiets? Lees meer...
Bedum ligt boven de stad Groningen en is te bereiken via de Eemshavenweg N46.Lees meer...
Ruim 650 inwoners kent Onderdendam. Een sfeervol dorp, rijk aan monumenten. Monumenten die verwijzen naar de rijke historie van het dorp.
Coronatijd haalt Indiefolkband Steernvanger uit hun comfortzone
Gepubliceerd op vrijdag 01 mei 2020
Steernvanger zit in deze tijden van corona, net als het grootste deel van Nederland, thuis. Anderhalve meter afstand in de oefenruimte is niet mogelijk, er zijn geen optredens meer, het Bevrijdingsfestival in Stad is afgelast. Dan hou je nog wel eens wat energie over!
De vijf mannen vinden toch altijd een uitlaatklep. In de afgelopen weken brachten ze meerdere video’s uit met semi-live opnames. Ze namen daarvoor apart van elkaar hun partij op en voegden deze samen tot een nummer met een clip. ‘Gelukkig is onze gitarist Dennis handig met mixen en kan onze drummer Matthijs goed uit de voeten met video’, aldus zanger Dion Bouwes.
Dit leverde al mooie resultaten op zoals een thuisversie van hun nieuwe single 15 joar die eind maart uitkwam, en de cover van Ede Staals prachtige lied Het zel weer veurjoar worden als Troostlaidje voor RTV Noord. 15 Joar is te beluistern op Spotify, iTunes en andere streamingsites en beide video’s zijn te vinden op het YouTube-kanaal van de band.
Dit keer haalt Steernvanger de elektrische gitaren van zolder. Met een knipoog naar hun rockverleden in Cutting Grass (waar vier van de vijf bandleden onderdeel van waren) namen ze een cover op van hun eigen nummer Wereld in mien kop. Een stevig nummer met invloeden van Green Day en andere punkrockbands uit de jaren 90; een knallend uitstapje uit hun comfortzone om alle energie kwijt te raken.
Wereld in mien kop (punkversie) ging als nummer en als video op 28 april in het programma Karel op Noord op RTV Noord in première en ook deze video is te vinden op het YouTube-kanaal van Steernvanger.
Steernvanger (‘Sterrenvanger’) bestaat uit Dion Bouwes (zang, gitaar), Dennis Krottje (gitaar), Bjorn Nuninga (bas), Marco Veldman (mondharmonica, zang) en Matthijs Vogt (drums, zang). Hun muziek is toegankelijk en vrolijk, maar ontroert ook. Met hun poëtische, Groningstalige teksten en de vele interactie met het publiek nemen de mannen van Steernvanger je door hun meerstemmige indiefolk op aanstekelijke wijze mee in muzikale vondsten en verhalen, terug naar hun Grunneger roots – hun woddels.