Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
389 Groningse sociale initiatieven ontvangen € 1.069.948,- van het Oranje Fonds
Gepubliceerd op dinsdag 13 mei 2014

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en campagnes. Daarmee brengt het Fonds mensen samen en zorgt het voor meer betrokkenheid in ons Koninkrijk. Vandaag maakt het Fonds de jaarcijfers van 2013 bekend. In dat jaar besteedde het  €28,7 miljoen aan de doelstelling. In Gelderland ontvingen 389 sociale initiatieven een totaalbedrag van €1.069.948,- voor hun plannen, een stijging van 21% ten opzichte van 2012. Met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bracht het Fonds één bezoek aan een maatschappelijke organisatie uit de provincie en 3 finalisten van de Oranje Fonds Kroonappels kwamen uit Groningen.

389 Groningse sociale initiatieven ontvangen € 1.069.948,- van het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven van maatschappelijk organisaties in alle uithoeken van de provincie. Zo stelde het €52.000,- beschikbaar voor ‘Je bent wie je kent’ van Stichting VluchtelingenWerk Noord-Nederland waar vluchtelingen leren netwerken en kreeg Stichting Kledingbank Máxima €15.000,- van het Oranje Fonds voor de inrichting van het centraal logistiek magazijn en de aanschaf van een grote bestelbus. Ook zorgcentrum Zonnehuisgroep Noord kreeg een toekenning van €4.500,- voor het project levensboeken.   

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, vertelt over een bewogen 2013. “Het was voor het Oranje Fonds een bijzonder jaar, ons beschermpaar werd Koning en Koningin. Ook na de troonswisseling bezochten wij met hen prachtige initiatieven die wij steunen. In Groningen waren we met de Koning bij Jongerencentrum Jimmy’s. Ook leerden we prachtige Groningse initiatieven kennen in onze zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Het blijft voor ons Fonds belangrijk om juist lokale organisaties verder te helpen. Niet alleen met geld, maar ook met kennis en campagnes als NLdoet, NLgeeft en Burendag.”

389 Groningse sociale initiatieven ontvangen € 1.069.948,- van het Oranje Fonds
© Oranje Fonds – Bart Homburg

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met €28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

U vindt het Oranje Fonds Jaarverslag in de bijlage. Ook kunt u het online inzien op www.oranjefonds.nl/jaarverslag. Daar vindt u ook een overzicht van alle toekenningen door het Oranje Fonds en kunt u terugkijken tot in 2007. U kunt ook sorteren per provincie, programma of Fonds op Naam.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM