Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Menno Wielinga - Bedum in Beeld

Documentaire fotografie van nieuwbouw- en reconstructieprojecten  


In de gemeente Bedum (provincie Groningen) wordt op diverse plaatsen gebouwd, gerenoveerd en gereconstrueerd. Genoemd kunnen worden:  

Reconstructie Stationsweg/Wilhelminalaan 2008/2009
Nieuwbouw Riekele Prinsstraat
Nieuwbouw Plan ter Laan 4
Vogelzang lokatie
Nog meer foto’s van Bedum
Gasfabriek aan het Boterdiep
Interieur Gasfabriek aan het Boterdiep
Koninginnedag-reportage 2009


De motivatie voor het ontstaan van ‘Bedum in beeld’ is ingegeven door het feit, dat het zo jammer is dat na verloop van tijd bijna niemand zich meer herinnert wat er allemaal moest gebeuren om het eindresultaat te bereiken. Ook is dan niet meer zichtbaar welke inspanningen en moeite al die direct betrokken medewerkers daarbij aan de dag moesten leggen.      

Hier ligt de taak van de documentaire fotografie: het vastleggen van de chronologische ontwikkelingen van projecten door middel van foto’s, die in de toekomst dienst kunnen doen als archiefmateriaal. Deze vorm van documenteren geldt ook voor zaken die zullen verdwijnen zoals de Gasfabriek aan het Boterdiep die op nominatie staat te worden afgebroken.

De foto’s zijn gemaakt door Menno Wielinga (fotograaf /publicist/oud-docent). Hij is sinds een aantal jaren geïnteresseerd in documentaire fotografie, straatfotografie en zwart-wit fotografie.


© 2009 – Menno Wielinga. De auteursrechten van bovenstaande foto's berusten bij de fotograaf. Voor gehele of gedeeltelijke overname is dan ook uitdrukkelijk voorafgaande schriftelijke toestemming vereist van Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Ook vragen en opmerkingen kunnen via dit emailadres aan hem worden voorgelegd.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter