Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Zondag 30 juni 15.00 uur Hervormde Kerk Noordwolde de SINT JORIS-MIS van HERMAN FINKERS
Gepubliceerd op vrijdag 28 juni 2019

Zondag 30 juni 15.00 uur Hervormde Kerk Noordwolde de SINT JORIS-MIS van HERMAN FINKERS

Herman Finkers componeerde ter gelegenheid van zijn huwelijksinzegening op 15 juni 1990 een Latijnse mis, de Missa In Honorem Sancti Georgii oftewel de Sint Joris Mis; die  van de 15e juni nog zonder Credo, later schreef hij er ook een Credo bij en maakte met derden een bewerking voor koor met een groter ensemble.

In de loop der jaren echter groeide zijn behoefte aan een intiemere eigen versie. Hij herschreef zijn mis in een versie voor strijkkwintet, hobo, harp, klavecimbel en koor. Omdat de huwelijksinzegening plaatsvond in de Georgius (Joris-/Sjors-) kerk in Almelo en omdat Joris de patroonheilige is van Almelo werd de mis aan Joris gewijd. Sinds een opname en uitzending van de KRO hebben diverse koren de Jorismis in hun repertoire opgenomen.

Op 30 juni a.s. zal in de Dorpskerk van Noordwolde deze mis in zijn geheel worden gezongen in een oecumenische viering, die begint om 15:00 uur. Het geheel wordt uitgevoerd door Cas Straatman en het koor van Musica Son. Voorganger is ds Ruurd van de Water.

Cas Straatman studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (de vakken piano klassiek, piano jazz en arrangeren), hij is vaste repetitor van het Noord Nederlands Concertkoor en Toonkunstkoor Bekker en artistiek leider van Musica Son, de naam voor diverse koren en freelance-activiteiten.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM