Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wethouder Van der Kolk loopt Bedumer Winterloop
Gepubliceerd op dinsdag 22 december 2015

 

De eerste sponsorloopkaart voor de Bedumer Winterloop 2016 is in het bezit van wethouder Jan Willem van der Kolk. De opbrengst van de loop wordt gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen kanker.

Wethouder Van der Kolk loopt Bedumer Winterloop 2016  
Bakker Klaes Hoekstra die de eerste sponsorkaart overhandigd aan wethouder Jan Willem van der Kolk
 

BEDUM – Jan Willem van der Kolk zal op zaterdag 6 februari het startschot geven voor de eerste groep lopers. Daarnaast laat de wethouder van onder andere financiën en sport zichzelf voor deze zesde winterloop sponsoren. En hij gaat voor een hoge opbrengst. “Het hele gemeentehuis is natuurlijk verplicht mij te sponsoren. En iedereen die in januari een afspraak met mij heeft krijgt een sponsorkaart onder zijn neus.”

Baanbrekend onderzoek
De Bedumer Winterloop is een initiatief van bakker Klaes Hoekstra. Hij organiseerde het evenement voor het eerst toen zijn eigen vrouw ongeneeslijk ziek was. De opbrengst van de loop gaat deze keer helemaal naar het ontwikkelen van medicijnen die de overlevingskansen van mensen met dodelijke kankersoorten vergroten. Professor Alexander Dömling van het UMCG staat met zijn onderzoek naar eigen zeggen “aan de vooravond van een enorme revolutie en doorbraak op oncologisch gebied”. Vanuit het buitenland worden zijn inspanningen met heel veel interesse gevolgd. Professor Dömling zal tijdens de Winterloop zelf ook aanwezig zijn en met zijn gezin en stafleden meelopen om geld in te zamelen.

Scholen
Om kinderen te motiveren mee te doen met de Winterloop bezoekt Gerda Klooster, projectleider van het UMCG Kanker Researchfonds, de Bedumer basisscholen. De klas met de hoogste totaalopbrengst wordt uitgenodigd het UMCG te bezoeken. De organisatie van de Bedumer Winterloop hoopt natuurlijk dat alle scholen meedoen!

Acties
Ook bedrijven en particulieren worden weer uitgenodigd net als vorig jaar leuke acties te bedenken om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Kapsalon Oké Hairstyling uit Bedum organiseert bijvoorbeeld weer een 24-uurs knipmarathon. Ideeën kunnen via de site – http://www.bedumerwinterloop.nl/ – worden aangemeld, maar mensen mogen ook contact opnemen met de organisatie via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM