Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Walfridusvoettocht 2016 groot succes
Gepubliceerd op dinsdag 06 september 2016

Walfridusvoettocht Bedum groot succes

Onder ideaal wandelweer werd de 6de editie van de Walfridusvoettocht gehouden. Vanuit Bedum vertrokken de wandelaars voor de 5 verschillende routes. Alle routes lopen door het landschap,  wat door afgraving van klei voor de vele steenfabrieken varieert in hoogte.

Walfridusvoettocht Bedum groot succes

Walfridusvoettocht Bedum groot succes

De beide lange afstanden ging via Onderdendam en Winsum naar Garnwerd. De 40km-lopers maakten na Winsum een lus via Schaphalsterzijl om daarna naar Garnwerd te lopen. 
Vanuit Garnwerd ging de wandeltocht verder richting de stad Groningen door de Koningslaagte om aan het eind, na een tussenstop in Zuidwolde uit te komen bij de Walfriduskerk in Bedum.

Walfridusvoettocht Bedum groot succes

Walfridusvoettocht Bedum groot succes

De route van de 15 km ging naar Onderdendam en dan langs de Oude AE naar  Westerdijkshorn  om vanaf daar ook bij de Walfriduskerk te finishen. De lopers van de 10 km gingen ook naar Onderdendam om via het betonpad Grote Haver en Ter Laan te finishen bij de Walfriduskerk. En tenslotte de 5 km route, waar kinderen in mee liepen , voerde de wandelaars via Westerdijkshorn en Oude Dijk naar de Walfriduskerk.

Walfridusvoettocht Bedum groot succes

De belangstelling voor deze 6de editie was bij de voorinschrijving al veel groter dan een jaar eerder. En voor de aanvang van de tocht melden zich nog bijna 100 deelnemers , zodat in totaal 320 deelnemers genoteerd konden worden.  " Een geweldige dag en fantastisch dat de wandelaars zo hebben genoten ", aldus Piet Oosterbeek voorzitter van de werkgroep Walfridusvoettocht, dat een is onderdeel van de Culturele Commissie van Bedum. De 7de editie van de Walfridusvoettocht zal worden gehouden op de 1 zaterdag van september 2017.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM