Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Walfridusvoettocht 2016
Gepubliceerd op woensdag 27 januari 2016

Walfridusvoettocht Bedum 2016

De Walfridusvoettocht 2015 is in het land niet onopgemerkt gebleven. Eind vorig jaar werden we benaderd door de EO die naar aanleiding van onze voettocht nieuwsgierig is geworden naar Bedum en omgeving. Inmiddels zijn er zelfs opnames gemaakt die in maart op de televisie te zien zullen zijn.

In 2015 is  de Walfridusvoettocht nieuw leven ingeblazen. Zoals al eerder vermeld kijken we met een goed gevoel terug. Gelukkig kwamen er van verschillende wandelaars opmerkingen naar ons toe waarmee we aan het werk kunnen om de voettocht 2016 (nog) beter te laten verlopen.

Omdat we de voettocht jaarlijks op de 1e zaterdag van september lopen hebben we er voor gekozen om, gelet op de mogelijke weersomstandigheden, gebruik te gaan maken van bestaande horeca-gelegenheden.

Nieuw in 2016 is dat er een keuze is uit 5 verschillende afstanden.  De afstanden zijn dit jaar ongeveer 5, 10, 15, 27.5 of 40 km. Alle routes lopen door het landschap,  wat door afgraving van klei voor de vele steenfabrieken , varieert  in hoogte.

De 40km-route gaat vanaf Bedum via Onderdendam en Winsum naar Schaphalsterzijl. Vanaf Schaphalsterzijl *  bestaat de mogelijkheid om een deel van de route per pont af te leggen ( kosten  € 4,00)  om uiteindelijk in Garnwerd aan te komen. Vanuit Garnwerd gaan we richting de stad Groningen maar in het Reitdiepgebied slaan we af naar de Koningslaagte om aan het eind, na een tussenstop in Zuidwolde uit te komen bij de Walfriduskerk in Bedum.

*Vanaf Schaphalsterzijl is het landschap sterk bepaald in hoogteverschillen onder invloed van de Hunze en het Reitdiep  en duidelijk herkenbaar. 

Op de dijk tussen Garnwerd en Wierumerschouw is het genieten van het uitzicht.  Een heel bijzondere locatie is Harssens

Tenslotte brengen we Walfridus een stille groet als er op de Wolddijk gewandeld wordt.

De wandelaars van de 27.5 km volgen in het begin dezelfde route als de 40km lopers. Vanaf Winsum gaat deze route direct naar Garnwerd  om daarna via Wetsinge en Westerdijkshorn  naar de Walfriduskerk in Bedum te lopen.

De route van de 15 km gaat naar Onderdendam en dan langs de Oude AE naar  Westerdijkshorn  om vanaf daar ook bij de Walfriduskerk te finishen.

De lopers van de 10 km gaan ook naar Onderdendam om via het betonpad Grote Haver en Ter Laan te finishen bij de Walfriduskerk.

En tenslotte de 5 km route, die voert de wandelaars via Westerdijkshorn en Oude Dijk naar de Walfriduskerk.

Zo ziet op dit moment het programma er uit voor zaterdag 3 september 2016. Wijzigingen zijn nog mogelijk.  Op de website maken we bekend wanneer de inschrijving start. Hou dus de website in de gaten.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM