Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
WK Snert en Stamppotkoken 2015 op vrijdag 20 februari 2015
Gepubliceerd op dinsdag 17 februari 2015

WK Snert en Stamppotkoken 2015 op vrijdag 20 februari 2015 

WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen.
Met opmerkelijke deelnemers van 17 tot 71 jaar !

Het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken zal op vrijdag 20 februari 2015 plaats vinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.

Het Alfa-College is samen met enkele klassen in de afgelopen periode druk met de voorbereidingen bezig geweest. Een groep leerlingen hebben een compleet draaiboek in elkaar gezet. Een andere groep leerlingen worden ingezet om de deelnemers en ook de te verwachten bezoekers gastvrij te ontvangen.
Er komt een winkelplein waar een heus "koek en zopie" stand zal worden ingericht. Daarnaast gaat een bijzondere deelnemer De Vuurmeester in open vuur zijn snert op het winkelplein bereiden! Een videogroep van het Alfa-College gaat de verrichtingen in de keuken volgen, zodat in het restaurant op een  aantal video schermen de verrichtingen in de keuken goed zijn te volgen.
Het Alfa-College raakt helemaal in de snert en stamppot sfeer. Een groot WK spandoek is aan de buitenzijde van de school opgehangen.  Gastvrijheid staat hoog in het vaandel van het Alfa-College, bezoekers zijn de hele dag welkom , zo werd de organisatie meegedeeld.
 
“Wij zien ernaar uit, mede dankzij onze sponsoren gaan we weer een gezellige snert- en stamppotdag tegemoet", aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. “Ook de bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. Een groep leerlingen van de opleiding beveiliging gaan automobilisten en andere bezoekers begeleiden. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven ”, Het Alfa-College is gelegen aan de Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid.

De belangstelling voor deelneming aan deze 21ste editie WK SNERTKOKEN en de 14de WK Jongens van de Klei - HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 20 februari 2015 in Groningen is groot. Met een  aantal van 35 deelnemers zitten we helemaal vol . Opmerkelijke deelnemers van 17 tot 71 jaar met  professionele koks en amateur koks, met een deelnemer, die in open vuur zijn culinaire kunsten gaat vertonen.

Opnieuw is de organisatie er in geslaagd om een deskundige jury samen te stellen.
De juryleden gaan op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Wij willen hen graag voorstellen.:

Janet Wesseldijk uit Bedum, voorzitter jury. Ondernemer en samen met Pieter Wesseldijk, al meer dan 25 jaar eigenaar van Trefcentrum Bedum. 

Johan Klein Gebbink uit Doorwerth, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Al jaren chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal in binnen- en buitenland, zoals in 2014 bij het WK Voetbal in Brazilië. Daarnaast mede-eigenaar van Kookstudio Cookdown in Doorwerth. Zijn drukke werkzaamheden voor het Nederlands elftal, vormen geen belemmering om aan onze jury deel te nemen.
 
Sjoerd Flameling uit Grouw, Chefkok van een gerenommeerd restaurant. Als oud-deelnemer van het WK Snertkoken en later van het WK Stamppotkoken heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept. In 2003 was hij wereldkampioen WK Snertkoken. Tot zelfs in Australië is hij op de radio geweest als the Dutch winner.

Jan Nederhoed uit Leek, is ambachtelijke slager. Heeft bedrijf op industrieterrein in Leek. Worstmakerij Nederhoed te Leek, ontving een hoge onderscheiding voor zijn gelderse rookworst grof en fijn. De prijs werd hem in oktober 2011overhandigd door Jack van Gelder, bekend van o.a. NOS Studio Sport.

Flang Cupido uit Terschelling. Verzorgt kookworkshops met pure Terschellinger producten. Hij neemt de bezoeker mee de natuur in om eigen ingrediënten te verzamelen, die daarna tot een heerlijke maaltijd worden bereidt. Koken met al het lekkers dat Terschelling te bieden heeft.
Flang was vaak deelnemer van het WK Snertkoken en is drie keer tot Wereldkampioen Snertkoken gekroond. Door zijn ervaring heeft hij op Terschelling een bijzondere evenement. Hij neemt de bezoeker, gewapend met pollepel mee erwten jagen en wortel schieten. Onderweg op een korte winterse wandeling deelt hij het geheim van een ouderwets goede pan snert!

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.
Het WK Snertkoken en het WK Jongens van de Klei Stamppotkoken is mede mogelijk gemaakt door:

WK Snert en Stamppotkoken 2015 op vrijdag 20 februari 2015

www.bauhaus-nl.com                                                  www.jongensvandeklei.nl

www.landjuweel.nl   -  www.muldermarne.nl  -  www.schelven.nl  - www.plattelandswinkels.comwww.mcdedulles.com  -  www.beschermkoffers.nl  -
www.bedumer.nl  -  www.trefcentrumbedum.nl  -  www.mijnkadowinkel.nl  -  www.alfa-college.nl

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM