Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen op vrijdag 19 februari 2016
Gepubliceerd op vrijdag 12 februari 2016

WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen op vrijdag 19 februari 2016

Het WK Snertkoken en het WK Jongens van de Klei Stamppotkoken mag zich verheugen in een grote aanmelding van deelnemers. Het evenement  zal plaats vinden op vrijdag 19 februari 2016 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.

Het Alfa-college is samen met enkele klassen van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. De studenten maken onder andere een draaiboek voor het evenement. Het is voor hen een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen. In het geheel vernieuwde restaurant gedeelte, komt een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes.  Op een aantal video schermen zijn de verrichtingen in de keuken goed te volgen. Het Alfa-college raakt dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer. En daarbij staat gastvrijheid van de bezoekers hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld

Vrijdag 19 februari komt steeds dichterbij. Dat zien we ook in de vele aanmeldingen. Die moeten we nu noteren op de reservelijst. We zitten helemaal  VOL !  We hebben reeds aanmeldingen binnen voor het evenement in 2017 !  Dat is nog nooit eerder gebeurd.  Wij verheugen ons erop ", aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen.

De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. Het Alfa-college , Kluiverboom is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven . En dat alles op de smaakvol ingerichte informatie plein. "

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren stamppot- opscheplepel. Daarnaast zal de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche stamppot de Jongens van de Klei bokaal ontvangen.

De belangstelling voor deelneming aan de 22ste editie van het WK SNERTKOKEN  en de 15de  editie van het WK JONGENS van de Klei HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 19 februari 2016 in Groningen is groot. De deelnemers komen uit het hele land.

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit. De samenstelling van de jury bestaat dit jaar uit :

Janet Wesseldijk uit Bedum, voorzitter jury. Ondernemer en samen met Pieter Wesseldijk, al meer dan 25 jaar eigenaar van Trefcentrum Bedum.

Carolina Verhoeven uit Appelscha, is Culinair expert, eigenaar van de Academie Culinaire Historie. De Academie Culinaire Historie wil voor een ruim publiek een ontmoetingsforum zijn, de volkskeuken actualiseren en onder de mensen brengen, en een rol spelen als intermediair tussen specialisten en belangstellenden.

Johan Klein Gebbink uit Doorwerth, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Al jaren chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal in binnen- en buitenland, zoals in 2014 bij het WK Voetbal in Brazilië. Daarnaast mede-eigenaar van Kookstudio Cookdown in Doorwerth. Zijn drukke werkzaamheden voor het Nederlands elftal, vormen geen belemmering om aan onze jury deel te nemen.

Sjoerd Flameling uit Grouw, Chefkok van een gerenommeerd restaurant. Als oud-deelnemer van het WK Snertkoken en later van het WK Stamppotkoken heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept. In 2003 was hij wereldkampioen WK Snertkoken. Tot zelfs in Australië is hij op de radio geweest als the Dutch winner.

Flang Cupido uit Terschelling. Verzorgt kookworkshops met pure Terschellinger producten. Hij neemt de bezoeker mee de natuur in om eigen ingrediënten te verzamelen, die daarna tot een heerlijke maaltijd worden bereidt. Koken met al het lekkers dat Terschelling te bieden heeft. Flang was vaak deelnemer van het WK Snertkoken en is drie keer tot Wereldkampioen Snertkoken gekroond. Door zijn ervaring heeft hij op Terschelling een bijzondere evenement. Hij neemt de bezoeker, gewapend met pollepel mee erwten jagen en wortel schieten. Onderweg op een korte winterse wandeling deelt hij het geheim van een ouderwets goede pan snert!

Ger Warink uit Loppersum. Heeft meer dan 17 jaar gewerkt in Hotel Restaurant Spoorzicht in Loppersum, die vader Warink 26 jaar als familiebedrijf heeft gerund. Voorheen zanger en liedjesschrijver van de bekende Groninger band HAIL
GEWOON. Momenteel nog steeds groot pleitbezorger voor een veiliger Groninger platteland, die ten onder dreigt te gaan door de vele aardbevingen, vanwege de aardgaswinning.

Bekijk nog maar eens het youtube filmpje van het Alfa-college van het evenement 2015.


Het WK Snertkoken en het WK Jongens van de Klei Hollandsche Stamppotkoken is mede mogelijk gemaakt door:

WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen op vrijdag 19 februari 2016

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM