Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Vierde Walfridusvoettocht op zaterdag 22 juni
Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2013


In het spoor van Walfridus

een bedevaartstocht rond de persoon en legende van de vrome boer Walfridus uit Bedum.

In navolging op de Walfridusvoettocht in 2008/2010/2012 wordt deze tocht opnieuw gehouden op zaterdag 22 juni 2013 genoemd als de sterfdag van Walfridus en zijn zoon Radfridus. Een bedevaarttocht georganiseerd rond de persoon en legende van Walfridus.

Vierde Walfridusvoettocht op zaterdag 22 juni

De organisatie van deze cultuur historische wandeltocht is in handen van de Stichting Walfridusvoettocht met medewerking van de plaatselijke VVV. Een groot aantal vrijwilligers werkt mee aan de organisatie van deze wandeltocht.

Een ode aan de man die van grote betekenis is geweest voor Bedum en Noord Groningen

Walfridus van Bedum is het verhaal over een Groninger traditie die zich tien eeuwen onder de bevolking heeft kunnen handhaven. Aan het eind van de 10e eeuw werd Walfridus samen met zijn zoon Radfridus door de Noormannen om het leven gebracht. Sindsdien wordt hij in heel het Groninger land als volksheilige geëerd. Walfridus werd het symbool van het vroege christendom in de streek van vrede en recht in Hunsingo en van een geregelde waterhuishouding in het door de Wolddijk omsloten gebied van Innersdijk.

Bedum groeide uit tot één van de belangrijkste pelgrimsoorden in het Noorden van het land.

De vierde Walfridusvoettocht brengt ons in een rijk cultuurhistorisch gebied, waar vroeger De Hunze liep. Tegenwoordig wordt dit het Reitdieplandschap genoemd. De loop van de Hunze is echter nog op diverse plaatsen in het landschap te zien. Het gebied is een onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur en heeft de status van reservaat. 

De vierde historische wandeltocht start in Bedum op het ijsbaan terrein. Er kan worden gekozen voor een route van 17 en 30 kilometer. Er kan worden gestart van 8.00 tot 9.00 uur. De tocht eindigt bij Hotel 't Gemeentehuis, vlakbij de Walfriduskerk, het beeldbepalende monument in Bedum.

De voorinschrijving met medewerking van de VVV m.b.v. het aanmeldingsformulier op de website walfridusvoettocht.nl start op maandag 15 mei tot en met donderdag 20 juni. Deelnemerbijdrage voorinschrijving € 5,--. Inschrijving op 22 juni € 7.50. Kinderen t/m 12 jaar € 2.50. 

Een historische bedevaart wandeltocht 

Het evenement beoogt een breed publiek in contact te brengen en te interesseren voor de cultuurhistorie en erfgoed van de eigen omgeving. Het cultureel kapitaal waar erfgoed deel van uitmaakt geeft personen een binding aan de eigen leefomgeving. Als ze het verleden kunnen aflezen aan de plek waar ze wonen, krijgt het heden voor hen meer betekenis. Er is een speciale website (walfridusvoettocht.nl) ontwikkeld waarop naast de geschiedenis en de route ook het inschrijvingsformulier is opgenomen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM