Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Verslag Bedumer Winterloop 2019
Gepubliceerd op maandag 04 februari 2019

Afgelopen vrij- en zaterdag werd de negende Bedumer Winterloop gehouden en het werd weer een groot succes. Bijna 500 lopers, ruim 100 vrijwilligers en het complete bedrijfsleven zorgden ervoor dat de voorzitter zaterdagavond bekend kon maken dat de voorlopige eindstand € 109.000,- bedroeg.

Foto's Westman fotografie. 

Zoals bekend gaat de opbrengst naar 5 projecten van het UMCG Kanker Researchfonds. Ieder jaar probeert het team van de Winterloop weer enkele nieuwe onderdelen in te zetten om jong en oud te betrekken bij dit mooie evenement en om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Hilarisch was de Stiletto run, voor het tweede jaar op rij en dit maal onder leiding van de 2 wethouders in onze nieuwe Gemeente Het Hogeland Kristel Rutgers en Mariette de Visser.   Het in grote getale aanwezige publiek genoot dan ook met volle teugen. ”Onwijs trots” was de voorzitter op een ieder die heeft bijgedragen op wat voor manier dan ook!  Met een enorme saamhorigheid heeft het dorp Bedum weer opnieuw laten zien wat er mogelijk is binnen een relatief kleine gemeenschap. Een loop als deze verbindt ons allen en kan alleen maar leiden tot meer bijzondere activiteiten. Bedankt Bedum en op naar de tiende editie, wij hebben weer opnieuw historie geschreven! 

 

Gedetailleerd verslag:

Wat was het weer een fenomenaal en geweldig feest de afgelopen 2 dagen in Bedum tijdens de negende editie van de Bedumer Winterloop.  Onder redelijke weersomstandigheden werd dit evenement door vele mensen bezocht en velen deden ook daadwerkelijk mee. Het was koud maar door het hartverwarmende karakter schenen weinig mensen hier last van te hebben, Zoals bekend wordt ieder jaar op de eerste vrijdag en zaterdag van februari de Winterloop gehouden. Dit is een sponsorloop voor het UMCG Kanker Researchfonds. Onze nieuwbakken burgemeester Henk Jan Bolding opende het glazenhuis door het licht aan te doen. Een uur later fietste hij mee bij de start van de 24 uurs spinningmarathon van Mind & Motion. Het is echter veel meer dan een loop alleen want kijk naar het deelnemersveld en je komt daar Colourful ”Het Hogeland” tegen, zij zorgden voor heerlijke wereldse hapjes, een kickboks demonstratie o.l.v. Niels van Os, de Bedumer zwemestafette van Aqua Bedum, de Knipstube in Hotel ’t Gemeentehuis en de volleybal marathon van de jonge meiden van DIO Ma2. Het volleybal festijn van de meiden begon wel heel speciaal. Het eerste team van Lycurgus was de tegenstander en de vele toegestroomde toeschouwers vonden maar amper een plekje in de overvolle gymzaal. De Heeren van Bedum live zorgden voor de muzikale noot waar velen van konden genieten.

De zaterdag startte met een ontbijt voor de vrijwilligers en dorpelingen. Hierna vertrokken de geïnteresseerden naar de Maranathakerk  waar Prof.J.J. Schuringa op een jip & janneke wijze iets vertelde over zijn onderzoek naar leukemie. Daarna was het eindelijk tijd voor de loop, de wandelaars en kleuters gingen als eerste van start gevolgd door de oudere kinderen en volwassenen. De basisschool leerlingen gingen om 15.00 uur van start.


Voorafgaand aan de hilarische Stilettorun werd er een minuut stilte in acht genomen, even een moment van bezinning om ons meeleven te tonen bij hen die nog steeds worstelen met deze ziekte en ter nagedachtenis aan hen die het niet hebben gered. Even een kippevel momentje op het overvolle Versplein!

Verslag Bedumer Winterloop 2019 

Verslag Bedumer Winterloop 2019 

En dan was het tijd voor het meest besproken onderdeel van de Winterloop n.l. de Stiletto Run. In navolging op onze oud burgemeester Erica van Lente stonden nu twee wethouders van de nieuwe Gemeente Het Hogeland Kristel Rutgers en Mariette de Visser aan de start samen met nog 3 dames en 2 Heren. Memorabel was het optreden van Cees van der Meent en de bakker die aangemoedigd door een uitzinnig publiek al strompelend op hoge hakken de eindstreep haalden.

Verslag Bedumer Winterloop 2019  

De bedrijvenloop was dit jaar samen met de stratenloop. Het bestuur had de straten die hadden meegedaan aan de Lichtweek Bedum 2018 opgeroepen om gekostumeerd aan de start te verschijnen. Helaas werd daar weinig gebruik van gemaakt. Het slotfeest was in de tent op het Versplein waar de DJ’s Alexander van Dellen, Jakko Pol en Peter Zuidhof er weer een echt feestje van maakten. Complimenten voor deze jongens die al wel 30 uur non stop in de benen hadden!  Rond 22.00 uur mocht de voorzitter maar liefst 6 cheques in ontvangst nemen van de diverse initiatieven zoals hiervoor genoemd. Hierop volgend werd het tijd om de voorlopige eindstand bekend te maken. € 109.000,- is er opgehaald tijdens de negende editie. Tijdens de laatste bestuursvergadering werden wij blij verrast met een telefoontje dat een anonieme Stichting die zich bezig houd met onderzoek naar kanker had bepaald in hun opheffingsvergadering de Stichting Bedumer Winterloop te willen ondersteunen met een gift van € 15.000,-. Geweldig, grote klasse, onze dank hiervoor is groot! De voorzitter bedankte alle lopers, vrijwilligers en sponsoren voor deelname en/of mooie initiatieven. Hij vertelde trots te zijn op het dorp, het verbindende karakter van de loop zorgt voor een enorme saamhorigheid. Het dak ging er bijna af door de enthousiaste menigte. De afterparty werd tot in de kleine uurtjes voortgezet bij Grandcafé Gerrit Koning. Het team van de Bedumer Winterloop wil u nogmaals bedanken en wij kijken uit naar de tiende en tevens jubileum editie!

Foto's Westman fotografie.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM