Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Vakantiespeeldagen Bedum 19 t/m 22 augustus 2019
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2019

De Vakantiespeeldagen 2019 zijn ook dit jaar weer in de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen. Dit jaar is dat  van 19 t/m 22 augustus. Op het kleine- en tussenveld dagelijks van 09:00 tot 13:00, op het grote veld gaan we door tot 15:00.  Op sommige avonden zijn er ook activiteiten waar aan deelgenomen kan worden.

 Vakantiespeeldagen Bedum 19 t/m 22 augustus 2019

Elk jaar in de laatste week van zomervakantie bouwen zo’n 400 kinderen aan het grootste huttendorp van de gemeente Het Hogeland. Naast het huttenbouw zijn er ook andere activiteiten waaronder apenkooien, knutselen, sportinstuif, oefen voor de musical en een kijkavond.

Locatie
De locatie van de Vakantiespeeldagen is het grasveld tussen het treinspoor en het hockeyveld, achter de sporthal de Beemden

Tickets
Tickets komen in de vorm van een polsbandje. De prijzen van de polsbandjes zijn voor 4  dagen Vakantiespeeldagen en verschillen per veld:

Kleine- en tussenveld € 10,- of € 3,- per dag
Grote veld € 12,- of € 3,50 per dag

Deze polsbandjes kunnen in de voorverkoop in de week voorafgaand aan VSD in de hockeykantine worden gekocht. Op vertoon van je polsbandje kun je direct doorlopen naar het VSD-veld, zonder weer in de rij bij de kassa te staan. Uiteraard is het ook mogelijk een polsbandje te kopen op maandagochtend en daarnaast kan je ook elke dag een dagkaart te kopen.

Verschillende velden
Niet elk kind kan en wil hetzelfde doen, daarom hebben we een veldindeling gemaakt op basis van de basisschoolgroepen waarin de kinderen zitten.

Kleine veld (groep 1 t/m 3)

Het kleine veld is voor de jongste deelnemers. In groepjes van tien zullen zij samen en onder begeleiding van minimaal twee vrijwilligers bouwen aan hun hut. Het programma van het kleine veld is dagelijks van 09:00 tot 13:00.

Tussenveld (groep 3 & 4)

Het tussenveld is het veld voor kinderen die al te zelfstandig zijn voor het kleine veld, maar nog niet de overstap willen maken naar het grote veld. Er is begeleiding aanwezig die de kinderen helpt met het bouwen van de hutten. Het programma van het tussenveld is  van 09:00 tot 13:00 en is een mix van de programma’s van het kleine en het grote veld.

Grote veld (groep 4 t/m 8)

Het grote veld is voor de oudste kinderen. De kinderen werken zelfstandig aan hun hut en mochten ze hulp nodig hebben dan zijn er voldoende vrijwilligers aanwezig die een handje kunnen helpen. De vrijwilligers letten daarnaast goed op de veiligheid van de kinderen en de hutten. Het programma van het grote veld is dagelijks van 09:00 tot 15:00.

Mochten kinderen om wat voor een reden op een ander veld willen worden ingedeeld, dan is er altijd een oplossing mogelijk.

 

 

Wie zijn VSD?
In opdracht van Stichting Mensenwerk Hogeland (voorheen Stichting Welzijn Bedum) organiseert de Werkgroep Vakantiespeeldagen Bedum sinds 1989 dit evenement. De werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die in wisselende samenstelling en aantallen elk jaar er een grandioze week van maakt. De werkgroep zorgt voor de voorbereidingen door het jaar heen, maar wordt tijdens de Vakantiespeeldagen zelf bijgestaan door ruim 70 vrijwilligers.

De werkgroep van 2019 bestaat uit:  Dianne Kremer – Dirk-Jan Raven – Floor Mourits  – Joke Sanders – Karin Wolfis – Kaj Raatjes – Lisa Berghuis – Maria Homan – Tara Oosterhuis – Tom Bosma.

Zie ook: vakantiespeeldagen.nl

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM