Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Uniek Pianoconcert in Bedum
Gepubliceerd op maandag 11 februari 2019

Uniek Pianoconcert in Bedum - muziekvereniging Wilhelmina pianoconcert Hugo Sloterdijk

Op zaterdag 16 maart geeft muziekvereniging Wilhelmina een uniek pianoconcert met medewerking van Hugo Sloterdijk.

Pianoconcert
Het eerste pianoconcert (1875) van Tchaikovsky is één van de parels uit de klassieke muziek. Dit hoogromantisch werk is alom bekend en geprezen om zijn briljante thema’s en de zeer virtuoze pianopartij. Aanvankelijk werd dit werk koel ontvangen. Critici vonden het te moeilijk en te onbeholpen geschreven. Het pianoconcert moest blijkbaar even inwerken want gaandeweg werd het enthousiasme groter en groter en is het nu een van meest geliefde en gespeelde soloconcerten.
De uitvoering in Bedum is bijzonder omdat dit werk niet vaak door harmonieorkesten wordt gespeeld maar door professionele symfonieorkesten. Speciaal voor dit concert is het werk gearrangeerd voor harmonieorkest door Bert van Dijken.

Hugo Sloterdijk
De solist is de Bedumer pianist Hugo Sloterdijk (1993). Hugo begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Op 16-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het Prins Claus conservatorium in Groningen waar hij tot zijn 19e studeerde bij Nata Tsvereli. Hierna werd hij toegelaten tot de bacheloropleiding van het Prins Claus Conservatorium, waar hij studeerde bij Paul Komen. In 2017 is hij hier afgestudeerd. Sinds september 2017 vervolgt Hugo zijn pianostudie bij Wibi Soerjadi en volgt hij lessen bij Horacio Gutierrez in New York. Hugo won al verschillende prijzen op concoursen en soleerde in pianoconcerto's van Mozart en Tchaikovsky. Hij heeft concerten in binnen- en buitenland verzorgd en maakte in mei 2018 zijn solo-debuut in New York.

Harmonieorkest Wilhelmina uit Bedum
Het orkest van CMV Wilhelmina (1898) was aanvankelijk een fanfare die in de loop van de vorige eeuw verschillende successen heeft geboekt. Rond 2000 is het orkest, o.a. wegens gebrek aan bugelspelers, omgebouwd tot harmonie. Sinds 2014 is de bezetting sterk gegroeid door succesvolle klarinetcursussen waarmee het orkest de kenmerkende ‘harmonieklank’ heeft gekregen. Dit resulteerde in het Open Nederlands Kampioenschap in de 5e Divisie (2017).

Bert van Dijken
Bedumer Bert van Dijken (1966) kreeg zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Bedum. Naast orgel had de blaas- en slagwerkmuziek zijn interesse. Bert speelde mee in zowel de malletband als de fanfare van CMV Wilhelmina. Aan het conservatorium te Groningen voltooide hij in 1993 twee hoofdvakstudies: orgel bij Wim van Beek en directie HAFBRA bij Lex van Diepen. Sindsdien was hij dirigent van verschillende koren en orkesten. Vanaf 2000 is Bert betrokken als dirigent bij Wilhelmina, eerst bij de malletband (tot 2007) en vervolgens ook bij het harmonieorkest. Daarnaast is hij werkzaam als organist en arrangeur/componist. In 2018 is Bert voor zijn langdurige en bijzondere verdienste onderscheiden met de Erepenning van de Gemeente Bedum.

Programma
O.a.
Pianoconcert nr. 1 (deel 1), Pjotr Iljitsch Tchaikovsky
Pilgrims of Wolfryt, Jacob de Haan
Man in the ice, Otto M. Schwartz
Game of Thrones, Ramin Djawadi

Zaterdag 16 maart 2019, 20.15 uur
Maranathakerk Bedum
Entree: € 12,50, (voorverkoop: € 10,00)
Kaarten zijn online te bestellen via de website www.wilhelminabedum.nl
Op vertoon van de kaart is er een gratis drankje te verkrijgen op de afterparty in het Wilhelminahuis.


Kaarten zijn ook rechtstreeks te verkrijgen middels onderstaand adres.
https://www.ticketkantoor.nl/shop/klassiekinbedum

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM