Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Uitnodiging voor: NATAFELEN MET MASSOUD
Gepubliceerd op zondag 11 september 2016

Na maanden van voorbereiding is het dan bijna zo ver: Colourful Bedum.

Het doel van ‘Colourful Bedum’ is elkaar beter te leren kennen, om de positieve kanten van ons kleurrijke dorp te benadrukken en vooral om met elkaar in contact te komen. Dat gaan we doen door op 17 september samen op de markt te staan.

Uitnodiging voor: NATAFELEN MET MASSOUD tijdens Colourful Bedum 

Natafelen met Massoud
Tijdens Colourful Bedum is er de gelegenheid om aan schuiven aan de koffietafel achter de Scheve toren. Onder begeleiding van Massoud Djabani wordt daar met elkaar gesproken over verschillende aspecten van de multiculturele samenleving. Hoe goed kennen we elkaar en elkaars gewoontes eigenlijk? Wat zijn de verschillen, maar waar liggen vooral de cultuur overlappende gebieden. Hoe eenvoudig is het om elkaar niet te begrijpen? Hoe is het voor jongeren tussen verschillende culturen. En hoe kunnen cultuurkloven worden overbrugd?
De basis daarvoor ligt in het aangaan van de dialoog.

Praat ook mee!
Het beloofd een leuk en interessant gesprek te worden in een ontspannen sfeer op een prachtig historische plek in Bedum. Veel van de ‘Natafel-stoelen’ zijn al bezet door o.a. mensen uit verschillende kerken van Bedum, het basisonderwijs, ondernemers, de plaatselijke politieke partijen, vluchtelingenwerk en het welzijnswerk, maar er zijn nog enkele stoelen vrij.
Schuift u aan? U bent van harte welkom; jong en oud, autochtoon of nieuwkomer. Geef u op via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .
De gesprekken duren ongeveer 3 kwartier en starten om 12.30 uur en om 14.30 uur. Een feestelijk gedekte koffietafel staat voor u klaar. En ook als toehoorder bent u van harte welkom!

 

Over Massoud Djabani

Massoud Djabani werd in 1954 te Ghoochan in Iran geboren. Hij was er werkzaam als docent, tot hij enkele jaren na de Iraanse Revolutie vanwege verzet tegen het dictatoriale regime zijn land moest verlaten. Uiteindelijk werd hij in 1987 door de Verenigde Naties als politiek vluchteling uitgenodigd naar Nederland te komen.

Over zijn levenservaringen in Iran schreef hij twee boeken:
- Psychologie van geweld en terreur
- Sekte.

In Groningen was de schrijver dertien jaar werkzaam als onderwijzer eigen taal en cultuur, tegelijkertijd studeerde hij orthopedagogiek en interculturele pedagogiek.

Rond deze periode werden door hem enkele stichtingen opgericht, waaronder de sociaal-culturele stichting Payam en de interculturele stichting Rahai, waarvoor hij diverse projecten opzette.

In 2005 ontving Massoud Djabani een Koninklijke Onderscheiding voor zijn activiteiten en inzet als bruggenbouwer voor de multiculturele samenleving.

Op basis van zijn eigen ervaringen als inburgeraar en het jarenlang begeleiden van vluchtelingen, ontwikkelt hij vanuit praktische kennis integratieprojecten die direct uitvoerbaar zijn. Één van zijn projecten, de Interculturele Seniorentour, is met groot succes in 2008 gestart en telt inmiddels (in 2010) 190 enthousiaste deelnemers uit 23 verschillende culturen.

Na jarenlange vrijwillige inzet voor mens en maatschappij bundelde de schrijver in januari 2009 zijn kennis en energie in de vorm van een eigen intercultureel training- en advies centrum, ITAC, om dagelijks zijn inzichten als ervaringsdeskundige in de praktijk te kunnen uitvoeren. In diverse steden in Nederland versorgt hij lezingen, workshops en trainingen op het gebied van interculturele communicatie, integratie, traumaverwerking en preventie radicalisme/terrorisme.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM