Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Uitnodiging voor ‘Aan tafel met Massoud’ - Dialoogtafel Colourful Bedum
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2017

Met als gast aan tafel ds. Marten de Vries.

Zijn belangrijkste tip: ‘WEES TRANSPARANT EN EERLJK IN HET GESPREK, WEES JEZELF!’

De muzikale bijdrage van deze 3e en laatste dialoogtafel van 2017 is van Christophe Weidmann, solo altviolist van het Noord Nederlands orkest.

Uitnodiging voor ‘Aan tafel met Massoud’ - Dialoogtafel Colourful Bedum 

In onze kleurrijke gemeenschap, leven we met al onze verschillende levensovertuigingen samen. Christenen, boeddhisten, islamieten en niet-gelovigen. Hoe maken we het leuk met elkaar? In een tijd waarin er soms angst en verdeeldheid heerst door gebeurtenissen in de wereld, willen we met elkaar in gesprek gaan. Het is daarbij niet de bedoeling om diep op de verschillende religies in te gaan, maar met elkaar als mens, ieder met zijn of haar eigen overtuiging.

Gastspreker is ds. Marten de Vries, sinds 2013 predikant van de Martyriakerk in Bedum. Hij studeerde niet alleen christelijke theologie, maar ook islamitische theologie. ‘Want’ , zo stelt hij, ‘hoe kun je de ander goed begrijpen als je niet weet wat deze gelooft?’
In de jaren ’90 werkte hij als predikant in de township Mamelodi in Zuid-Afrika.

Vanaf 2000 tot zijn komst in Bedum hield hij zich in het Rijnmondgebied bezig met het gesprek met moslims. Hij richtte het studie- en toerustingscentrum Het Kruispunt op (hetkruis.org). Hij presenteert een aantal uitgangspunten die behulpzaam kunnen zijn voor een respectvolle ontmoeting van christenen met islamitische medemensen. Met prikkelende stellingen en openhartige vragen gaat hij het gesprek met ons aan.

Iedereen uit de gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond is van harte welkom op 6 september 2017 20.00 uur in de bibliotheek in Bedum. Inlopen kan vanaf 19.30 uur.
Tijdens de inloop en na de pauze kan men genieten van het vioolspel van Christophe Weidmann (Frankrijk). Hij studeerde met onderscheiding af aan het Metz Conservatoire in altviool, theorie en kamermuziek. Hij woont sinds 4 jaar in Bedum en is verbonden aan het Noord Nederlands orkest. Als nieuwkomer wil hij graag zijn medewerking verlenen aan deze laatste dialoogtafel van dit jaar.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond. De organisatie is in handen van Colourful Bedum in samenwerking met stichting Welzijn Bedum. De dialoogtafel wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bedum en de Provincie Groningen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM