Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Taxateur Arie Molendijk komt naar de bibliotheek in Bedum
Gepubliceerd op maandag 20 november 2017

Meer dan 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels en kaarten !!!!!
 
BEDUM: De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt donderdag 23 november van 14.00 tot 17:00 uur naar de bibliotheek in Bedum, Kapelstraat 11 om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Taxateur Arie Molendijk komt naar de bibliotheek in Bedum

De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.
Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Taxateur Arie Molendijk komt naar de bibliotheek in Bedum

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.  

Inmiddels heeft Arie reeds meer dan 1500 taxatiedagen op zijn naam staan. Dit werd  in de Stadsbibliotheek van Rotterdam eind 2015 gevierd. Tevens werd  hij  vorig  jaar uitgenodigd op de boekenparade te Amsterdam uitgaande van de Koninklijke bibliotheek in DEN HAAG. ARIE MOLENDIJK IS DE LAATSTE TAXATEUR VAN BOEKEN IN NEDERLAND DIE ER GEHEEL ZIJN BEROEP VAN HEEFT KUNNEN MAKEN. 

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.
Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken. 

Meer informatie: Antiquariaat A.C. Molendijk, mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   (niet voor taxaties).
Zie ook de nieuwe website http://www.molendijkboeken.nl/

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM