Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Swim Challenge Bedum groot succes!
Gepubliceerd op maandag 29 augustus 2016

Afgelopen zaterdag organiseerde de zwemvereniging Aqua Bedum, in het zwembad “De Beemden” de Swim Challenge Bedum.  Een actie voor Groningen Swim Challenge. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan het UMCG Kanker Researchfonds.

Vanaf 10.00 uur konden kinderen deelnemen aan de mega wipe-outbaan van 17 meter lang. Dat was voor velen van hen een hele uitdaging. Wie van de kinderen zou deze strijd gaan winnen? De kinderen betaalden voor deelname € 5,- en tevens hadden zij allemaal de gelegenheid om van te voren op zoek te gaan naar sponsoren. Isa Lijfering was de fanatiekste op deze baan. Zij heeft maar liefst 50 keer deze hele zware wipe-outbaan getrotseerd. Een geweldige prestatie. Zij werd beloond met een echte badmuts van Ranomi Kromowidjojo + een gesigneerde kaart van Ranomi en een opblaasbare dolfijn. Het meeste sponsorgeld voor dit onderdeel werd opgehaald door Marion de Winter. Ook zij werd hiervoor beloond met een ingelijst olympische shirt, gesigneerd door meedere nederlandse zwemmers + badmuts en kaartje van Ranomi Kromowidjojo. Beide dames waren heel erg blij met hun prijzen.

Swim Challenge Bedum groot succes!

Om 15.00 uur werd het startschot gegeven voor de 1-uursestafette door de wethouder van de gemeente Bedum, de heer v.d. Kolk. 14 fanatieke teams, samengesteld door bedrijven, vrienden en verenigingen, traden ten tonele om de meeste baantjes te zwemmen in een uur. Het werd uiteindelijk een prachtige spannende strijd tussen 3 teams met ervaren zwemmers. De Waterratten, een team van Aqua Bedum, De Zwembandjes, een team van De Dinge uit Uithuizen, en de Kanjers, een team van ZPCA/De Eemsrobben uit Delfzijl. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door de Kanjers met 5000 meter! Een prachtige prestatie die werd beloond met een hele mooi beker. De Zwembandjes eindigden met 4250 meter op de 2e plaats en als 3e eindigden de Waterratten.

Swim Challenge Bedum groot succes!

Naast het inschrijfgeld dat ieder team heeft betaald, heeft ook ieder team zich laten sponsoren. Voor het team met het meeste sponsorgeld stond er ook een mooie beker klaar, welke werd gewonnen door de PLUS uit Bedum.
De totale bedrag dat deze dag bij elkaar is gebracht voor het UMCG Kanker Researchfonds is € 4.294,48! Dit bedrag is opgebracht door alle actieve zwemmers van de dag, maar ook door sponsorbijdragen van bedrijven hebben er mede voor gezorgd dat dit prachtige bedrag op de cheque kon worden geschreven. Waar een kleine vereniging groot in kan zijn.

Swim Challenge Bedum groot succes!

De cheque met dit prachtige bedrag is op zaterdagavond direct overhandigd in Groningen bij de finish van de Groningen Swim Challenge. De organisatie in Groningen was zeer onder de indruk van deze geweldige opbrengst!
De organisatie van Swim Challenge Bedum, de zwemvereniging Aqua Bedum, kan terugkijken op een geweldige dag en hoopt dit ook volgend jaar weer te kunnen organsieren.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM