Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Steunpunt Mantelzorg Hogeland informeert VoorElkaar in Zuidwolde
Gepubliceerd op maandag 12 november 2018

Steunpunt Mantelzorg Hogeland informeert VoorElkaar in Zuidwolde - vrijdag 16 november

Op vrijdag 16 november zijn Marga van Reemst en Monica Blom van Steunpunt Mantelzorg Hogeland te gast in de dorpshuiskamer.  Zij zullen informatie geven over hun dagelijkse praktijk bij het ondersteunen van mantelzorgers.
 
Mensen die langdurig of intensief voor hun ouders, partner, familielid, vriend of buur zorgen noemt men mantelzorgers. Deze hulp geven overkomt je en het voelt vaak vanzelfsprekend. Je doet het gewoon.  Maar de zorg voor een naaste kan ook (te) zwaar zijn, waardoor de mantelzorger overbelast raakt. Eén op de tien mantelzorgers wordt overspannen of zelf ziek.

Het steunpunt biedt gratis informatie en advies, begeleiding en emotionele steun. Men denkt mee over mogelijke oplossingen om de mantelzorg te verlichten. Dat kan ook respijtzorg zijn, waardoor de mantelzorger even vrij is en de zorg tijdelijk overgenomen wordt.

Marktplaats
VoorElkaar, Burenhulp Zuidwolde is er natuurlijk ook om mantelzorgers te ondersteunen. Een telefoontje of een mailtje met een hulpvraag wordt meestal snel gekoppeld aan een dorpsgenoot, die zich heeft opgegeven om hulp te bieden.  VoorElkaar is de marktplaats voor hulpvragen en hulpaanbod in Zuidwolde.  Het is een eigentijdse vorm om burenhulp te stimuleren.  Dat het werkt blijkt wel uit de opgeloste hulpvragen. Een van de laatste vragen kwam van de werkgroep Groen, die iemand zocht met ervaring in het wetten van zeisen.  Een professionele metaalbewerker was in een mum van tijd gevonden en woonde ook nog eens vlakbij!

16 november Steunpunt Mantelzorg
Noteer  in de agenda:  vrijdag 16 november om 15.30 uur Steunpunt Mantelzorg bij VoorElkaar. Locatie:  De Kern. Zaal open om 15.00 uur.

VoorElkaar, Burenhulp Zuidwolde
T. 06-81957647
E. Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NB:  is uw e-mailadres sinds najaar 2016 gewijzigd?  Geeft u dit a.u.b. door aan VoorElkaar.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM