Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Sterrenkijken in de Nacht van de Nacht 26 oktober
Gepubliceerd op woensdag 09 oktober 2019

Sterrenkijken in de Nacht van de Nacht 26 oktober

Sterren kijken met Prof. dr. Peter Barthel tijdens VVV wandeling in de Nacht van de Nacht 26 oktober.

Zaterdag 26 oktober 2019  is er de jaarlijkse Nacht van de  Nacht. De gezamenlijke natuur- en Milieufederaties en de  sterrenkundigen vragen dan aandacht voor de schoonheid  van de nacht, en ... voor de steeds groter wordende  lichtvervuiling in ons land. Overal in het land worden  evenementen georganiseerd waar de nacht-natuur en nachtelijke verschijnselen bijzondere aandacht krijgen.

Zie ook
www.nachtvandenacht.nl .
 
In de nacht van 26 op 27 oktober gaat trouwens  de klok een uur terug en is er dus een uur langer  gelegenheid om van de nacht te genieten!

VVV Het Hogeland-Bedum, heeft Prof Dr. Peter Barthel , sterrendeskundige van de Universiteit van Groningen bereid gevonden om ons uitleg te geven over en nader te laten kennismaken met de  sterrenhemel boven Bedum (en omstreken) tijdens de Nacht van de Nacht.Als het onbewolkt is (dat hopen we dan maar!) is er buiten  de bebouwde kom, ver weg van straatlantaarns en andere  lichtbronnen veel moois aan de nachthemel te zien - als  je maar weet waar je moet kijken!

VVVHet Hogeland-Bedum ontvangt de deelnemers graag om 19.30 uur in de ambiance van Boerderij FRAAM , aan de FRAAMWEG . We hopen dat door dit tijdstip ook veel kinderen meekomen! Kinderen tot 12 jaar GRATIS.

Na ontvangst , met koffie en wat lekkers zal Prof Peter Barthel uitleg geven , waarna de Nachtwandeling over een donkere lokale weg gaat, zonder straatverlichting en we kunnen genieten van de sterrenhemel !

In verband met de voorbereiding kunnen deelnemers zich aanmelden  bij VVVHet Hogeland-Bedum, Kapelstraat 3 , Bedum tijdens openingsuren of
telefonisch: 050 3015111. Deelname 5,00 euro en donateurs van VVV Bedum 4,50 euro! U kunt zich ook aanmelden per mail : Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Bevestiging volgt met wijze van  betaling.

Sterrenkijken in de Nacht van de Nacht 26 oktober 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM