Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Sterren kijken met Prof. dr. Peter Barthel tijdens VVV wandeling in de Nacht van de Nacht 28 oktober
Gepubliceerd op vrijdag 06 oktober 2017

Zaterdag 28 oktober 2017 is er de jaarlijkse Nacht van de Nacht. De gezamenlijke natuur- en Milieufederaties en de sterrenkundigen vragen dan aandacht voor de schoonheid van de nacht, en ... voor de steeds groter wordende  lichtvervuiling in ons land. Overal in het land worden  evenementen georganiseerd waar de nacht-natuur en nachtelijke verschijnselen bijzondere aandacht krijgen.

Sterren kijken met Prof. dr. Peter Barthel tijdens VVV wandeling in de Nacht van de Nacht 28 oktober

In de nacht van 28 op 29 oktober gaat trouwens de klok een uur terug en is er dus een uur langer gelegenheid om van de nacht te genieten!

VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, heeft Prof Dr. Peter Barthel , sterrendeskundige van de Universiteir van Groningen bereid gevonden om ons uitleg te geven over en nader te laten kennismaken met de  sterrenhemel boven Bedum (en omstreken) tijdens de Nacht van de Nacht.

Als het onbewolkt is (dat hopen we dan maar!) is er buiten  de bebouwde kom, ver weg van straatlantaarns en andere  lichtbronnen veel moois aan de nachthemel te zien - als  je maar weet waar je moet kijken!

VVV Bedum ontvangt de deelnemers graag om 20.30 uur in de ambiance van Zorgboerderij De Golden Raand , Wolddijk  65, Bedum.

Na ontvangst , met koffie en wat lekkers zal Prof Peter Barthel uitleg geven , waarna de Nachtwandeling over een donkere lokale weg gaat, zonder straatverlichting en we kunnen genieten van de sterrenhemel !

In verband met de voorbereiding kunnen deelnemers zich aanmelden  bij VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, Kapelstraat 3 , Bedum tijdens openingsuren of telefonisch: 050 3015111. Deelname 5,00 euro en donateurs van VVV Bedum 4,50 euro! U kunt zich ook aanmelden per mail : Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Bevestiging volgt met wijze van  betaling.

Zie ook http://www.nachtvandenacht.nl/   

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM