Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda Bedum



Columns





Historie
Slagwerkensemble Wilhelmina Bedum maakt zich op voor het WMC Kerkrade!
Gepubliceerd op vrijdag 07 juli 2017

Het slagwerkensemble van CMV Wilhelmina Bedum maakt zich op voor het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Na een voorbereiding van bijna twee jaar zullen de slagwerkers op vrijdag 21 juli optreden in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Het WMC is het grootste muziekevenement voor amateurmuzikanten en vindt eens in de vier jaar plaats. Na een mooie 6e plaats tijdens het debuut van het ensemble in 2013, wil de band weer een goede klassering behalen in de hoogste divisie (World Division). In deze divisie neemt de groep het, naast slagwerkgroepen uit eigen land, onder andere op tegen bands uit Engeland, Denemarken en Thailand.

Het slagwerkensemble, bestaande uit 20 muzikanten, zal tijdens het optreden vijf stukken laten horen met als overkoepelend thema Generation to Generation. De stukken beschrijven de verschillende fases van het leven, van de geboorte tot de dood. Naast muzikaliteit zal ook het effect op het publiek worden beoordeeld.

Slagwerkensemble Wilhelmina Bedum maakt zich op voor het WMC Kerkrade! 

Aangezien het concours in Limburg plaatsvindt en het voor de band belangrijk is om het programma te spelen met publiek, zijn er twee try-out concerten gepland. Het eerste concert is op dinsdag 11 juli om 21.15 uur (zaal open 21.00 uur) in het Wilhelminahuis, achter de sporthal in Bedum. Op zaterdag 15 juli zullen de slagwerkers, samen met de malletband van Concordia Middelstum, een concert geven in kerkgebouw ‘Damstee’ in Middelstum. Dit concert begint om 19.45 uur. Tijdens beide concerten zal het slagwerkensemble het gehele WMC-programma ten gehore brengen. Entree is voor beide concerten gratis.

Het optreden van Wilhelmina Bedum tijdens het WMC is op vrijdag 21 juli om 21.30 in Heerlen. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de website van het WMC: http://www.wmc.nl/. Elke support is welkom.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM