Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Psychische problemen in de familie
Gepubliceerd op woensdag 16 oktober 2019

Psychische problemen in de familie

Bij voldoende belangstelling organiseert het Steunpunt Mantelzorg Het Hogeland (onderdeel van Mensenwerk Hogeland), in samenwerking met Lentis preventie, de cursus Psychische problemen in de familie. De cursus is bedoeld voor naastbetrokkenen van mensen met psychische problematiek.

Inhoud cursus
De deelnemers krijgen informatie over ziektebeelden en leren om te gaan met het gedrag van hun familielid of partner. Veel naastbetrokkenen voelen zich machteloos in het contact met degene met psychiatrische problematiek. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over de overbelasting, angst, soms ook conflicten en eenzaamheid die dit met zich meebrengt:

“wat ik ook doe, ik lijk het nooit goed te doen: meegaan, er tegenin gaan, m’n mond houden, alles lijkt haar boos te maken!”
“Het lukt ons niet om onze zoon te motiveren iets te ondernemen, om op tijd op te staan, sinds hij een psychose heeft gehad. Hoe moeten we daar mee omgaan?”

Mensen die zichzelf hierin herkennen, kunnen baat hebben bij de cursus “Psychiatrie in de familie, cursus voor naastbetrokkenen”. In de cursus komen thema’s aan de orde als: psychiatrische problemen en het effect op de omgeving, overbelasting, communicatie en grenzen stellen, zorgrol, oplopende emoties en noodplan, sociale steun, omgaan met de hulpverlening. Het is géén therapiegroep!

Praktische gegevens
De cursus wordt gehouden op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur in de Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS Winsum en start op 5 november.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten:  5, 12 november, 3, 10, 17 december 2019, 7, 14 en 21 januari 2020.
Deelname is gratis (behoudens koffie en thee).

Cursusleider is de heer Wycher van den Bremen (Lentis Preventie).
Opgave vóór 1 november bij Monica Blom: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 06 488 74 339

Voor inlichtingen: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 06-20582432.

 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM