Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Proef de wereld met Colourful het Hogeland op Roakeldais!
Gepubliceerd op maandag 25 juni 2018

Tijdens Op Roakeldais, op zaterdag 30 juni a.s. zal Colourful het Hogeland ook prominent aanwezig zijn. Het dansfestival dat al 53 jaar allerlei culturen aan elkaar verbindt biedt is bij uitstek de plek waar Colourful het Hogeland kan laten zien wat ze te bieden hebben.

Proef de wereld met Colourful het Hogeland op Roakeldais!

Tijdens de parade wordt  in de Hoofdstraat tussen 12:00-14:00 uur een culinair straatje georganiseerd, waar hapjes uit Nederland, De Molukken, Curaçao, Brazilië, Rusland, Slowakije, Syrië, Somalië en Eritrea worden aangeboden. Daarnaast wordt er ook een Eritrese koffiehoek ingericht, waar kennis kan worden gemaakt met het koffieritueel uit Eritrea. Alleen dat al is de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het culinaire straatje van Colourful het Hogeland. De deelnemers zijn afkomstig uit de gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond.
 
Colourful het Hogeland begon in 2016 tijdens Mooi Bedum met een culinaire markt, waarbij Bedumers kennis konden maken met gerechten van de internationale Bedumers. Dat was zo’n groot succes dat binnen anderhalf uur al het eten was uitverkocht. Inmiddels is dit initiatief heel erg uitgebreid en hebben ruim 100 gezinnen zich verbonden. Er wordt ook vooruitgekeken naar de toekomst en inmiddels is Colourful Bedum uitgebreid naar Colour het Hogeland. Deze stichting heeft als missie om de internationale inwoners een thuisgevoel te geven en te verbinden met de lokale gemeenschap. Eten heeft een prominente plaats binnen Colourful het Hogeland. Zo werd er vorig jaar al een Running Diner georganiseerd, waarbij Bedumers de wereld konden proeven door letterlijk bij mensen thuis mee te eten. Het is uiteindelijk de bedoeling dat dit ook weer wordt teruggedaan. Maar eten is allang niet meer het enige dat Colourful Het Hogeland organiseert: er wordt aandacht besteed aan sport (kennismaken met sportverenigingen, zwemmen voor vrouwen), fietslessen en dialoogtafels om kennis te kunnen maken met de rijkdom aan culturen die er aanwezig is.
 
Tijdens Op Roakeldais kunt u op een culinaire manier kennismaken met al het moois dat Colourful het Hogeland doet.

Laat u verrassen en proef de wereld in Warffum!

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM