Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Première korte film Damian op zondagmiddag 4 maart in Trefcentrum Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2018

Damian, een jonge man, gaat verkleed en geschminkt als de Dood naar een Famous Dead-party van zijn ex-vriendin Lotte. Omringd door Marilyn Monroe, Jezus, Maria, Winnetou en vele anderen vieren Damian en Lotte feest. Lotte heeft een tijd lang problemen gehad, maar ze doet het voorkomen alsof die voorbij zijn.

Première korte film Damian op zondagmiddag 4 maart in Trefcentrum Bedum

Damian en Lotte hebben een heftige vrijpartij en Damian loopt vroeg in de ochtend vrolijk dronken naar het station. De trein komt niet en Damian besluit te liften. Hij krijgt een lift en hoort dat er geen trein was omdat er iemand voor de trein was gesprongen. Het blijkt Lotte te zijn. Damians grappig bedoelde verkleding als de Dood pakt bitter uit.

Met geheimen valt soms niet leven. Er gaat soms zoveel in een hoofd om dat de dood de enige uitweg lijkt te zijn. Lotte maakt een afschuwelijke keuze en Damian heeft dat niet door, niemand heeft het door. Damian vertelt een tragisch en fataal verhaal.

Damian wordt gespeeld door Albert Hidding (30 jaar). Albert Hidding heeft de Jeugd Theater School in Groningen doorlopen, heeft filmwetenschap gestudeerd en hij heeft een eigen videoproductiebedrijf. Lotte wordt gespeeld door Annegeerte Aandewiel (26). Annegeerte Aandewiel heeft ook de JeugdTheaterSchool in Groningen doorlopen en volgt momenteel de opleiding drama aan de Luca School of Arts in Leuven.

De film is gemaakt door het drietal Dion Bouwes, Geert Marissen en Nico van der Wijk. Dion Bouwes en Geert Marissen leverden het eerste idee, Nico van der Wijk heeft dat verder uitgewerkt en het scenario geschreven. Hij heeft de film ook geregisseerd. Geert Marissen nam de camera en verzorgde de montage. Dion Bouwes heeft het geluid en de filmmuziek gemaakt.

Nico van der Wijk heeft talloze regies en scripts op zijn naam staan, vooral in het theater. Hij heeft ook De Hemel op Helwerd en De Kerstvloed geschreven en geregisseerd, twee historische films. Geert Marissen is opgeleid als fotograaf en maakt clips en bedrijfsfilmpjes. Dion Bouwes heeft vorig jaar het Groninger Liedjesfestival gewonnen en timmert aan de weg als zanger van eigen werk.

Damian is tijdens Pinksteren gedraaid in Bedum en Nieuw Amsterdam.

Op zondagmiddag 4 maart om 15 uur in Trefcentrum Bedum gaat Damian in première. U bent van harte welkom.

Nog meer informatie is te vinden op www.damiandefilm.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM