Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Pelgrimswandeling Bedum op zondag 10 september
Gepubliceerd op woensdag 06 september 2017

Pelgrimswandeling Bedum op zondag 10 september

Op zondagmiddag 10 september om 14.00 uur wordt er een pelgrimswandeling in Bedum georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG). In deze pelgrimswandeling, met start- en finishlocatie parkeerplaats aan de Vlijt in Bedum, zal het bezoek aan de Goede Herderkerk en de Walfriduskerk centraal staan.  De rondwandeling duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km.. De kosten bedragen € 3,- p.p. waarvan € 1,- euro wordt gedoneerd aan de kerk.

Pelgrimage is een eeuwenoud verschijnsel. Al in de 3e eeuw na Chr. gingen er mensen op pelgrimstocht naar heilige plaatsen. De SPiG heeft een eigentijdse vorm van pelgrimage ontwikkeld waarbij er 7 tot 8 km wordt gewandeld, er een middeleeuwse kerk wordt bezocht en men vrijblijvend kennis kan maken met de christelijke spiritualiteit van 20 eeuwen door middel van allerlei werkvormen. De architectuur en de kunstvormen in de kerk vertellen elk hun eigen verhaal en we proberen te achterhalen wat de inspiratie was van bouwlieden en kunstenaars. Voorts zullen we tijdens de wandeling stilstaan bij de natuur en het 2500 jaar oude cultuurlandschap ontdekken waarin kerken en kloosters ook een belangrijke rol hebben vervuld.

De SPiG heeft de afgelopen jaren al meer dan 25 verschillende pelgrimstochten georganiseerd en wil de komende jaren alle circa 100 middeleeuwse kerken in Noord Groningen bezoeken met maandelijkse wandelingen op de zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.  Online aanmelding is verplicht en voor meer informatie ga naar:  www.groningsepelgrimage.nl of ga naar de Facebookpagina Pelgrimeren in Noord Groningen.

Alle wandelingen staan ook online en kunnen worden gedownload via http://www.spig.nl/.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM