Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Overhandiging eerste exemplaar aan Hans Stoelinga, van De Kerk Onderdendam
Gepubliceerd op dinsdag 13 juni 2017

Overhandiging eerste exemplaar aan Hans Stoelinga, van De Kerk Onderdendam

Bijzondere  auto / trein / fietsroute boekje Amsterdamse School verbindt 4 Groninger kerken.

In de maanden juni en juli van 2017 vindt een bijzondere culturele manifestatie plaats in vier Amsterdamse School kerken in de provincie Groningen. Hierbij is aandacht voor de viering van 100 jaar Amsterdamse School en wel specifiek voor de ‘Groninger’ Amsterdamse School. Voor de manifestatie werd gekozen voor volgende locaties: de Goede Herderkerk in Bedum (architect E. Reitsma), De Kerk in Onderdendam (architect Albert Wiersema), de BOAZ-kerk in Westeremden (architect Albert Wiersema), (alle drie in beheer bij de Stichting Oude Groninger Kerken) en de Centrum Kabzeël in Appingedam (architect E. Reitsma).

De manifestatie omvat twee tentoonstellingen: in Bedum over Egbert Reitsma, in Onderdendam over Albert Wiersema, een film over De Ploeg in Westeremden en 3 concerten met muziek uit het interbellum in Appingedam. (Meer informatie: http://www.dekerkonderdendam.nl/)

In het kader van deze manifestatie is een auto/trein/fietsroute uitgezet die de vier kerken met elkaar verbindt, in samenwerking met NoordPRoof Producties en het documentatiecentrum voor de Amsterdamse School in Groningen: De Kerk in Onderdendam. Het doel is om bezoekers en inwoners kennis te laten maken met de regionale architectuur van de Groninger Amsterdamse School in het bijzonder.

Daarnaast worden ook andere bouwwerken in de Amsterdamse School bouwstijl uitgelicht, zodat de route ook na de manifestatie een blijvende waarde heeft voor iedereen die interesse heeft in de architectuur.

De routes zijn beschreven in een handig boekwerk van 65 pagina's met veel foto's en omschrijving van de vier kerken en woningen en objecten in de prachtige Amsterdamse School stijl. Daarnaast zijn er arrangementen samengesteld , die de bezoekers uitnodigen om langer in ons gebied te verblijven.

Het eerste exemplaar zal op woensdag 14 juni om 14.00 uur door de voorzitter van Stichting VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, Henk van der Velde worden overhandigd aan Hans Stoelinga van De Kerk in Onderdendam. 
Hans zal daarna een korte toelichting geven over de verbinding met de 4 kerken en de bijzondere Cultuurmanifestatie “De Amsterdamse School in Groningen”.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De Kerk Onderdendam , Bedumerweg 34, Onderdendam.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM