Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Orgelexcursie: In de sporen van Freytag
Gepubliceerd op vrijdag 01 september 2017

Drie orgels – drie kerken – sporen te over!
 
Op zaterdag 16 september 2017 organiseert de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) samen met de Paul en An Moerman Stichting Noordwolde een begeleide (bus)excursie langs de orgels van drie kerken. De tocht staat in het teken van het werk van de orgelbouwer Heinrich Hermann Freytag (1759- 1811). Dit is een dagvullende excursie waarbij we niet alleen de orgels gaan bekijken maar ok zeker gaan beluisteren.
 
Onder de bezielende leiding van leden van de Paul en An Moerman Stichting en van de SOGK zetten we deze zaterdag koers naar de orgels in de kerken van Noordwolde, Noordbroek en Zuidbroek. Per kerk wordt uitleg gegeven over het orgel en een klein concertje gegeven door professionele organisten.

Orgelexcursie- In de sporen van Freytag

De kerk (en het orgel) van Noorbroek behoort tot de SOGK-familie. Freytag voerde hier vanaf 1806 een ingrijpende verbouwing uit. Hij voegde pedaaltorens toe en vernieuwde het frontpijpwerk. In deze periode werd ook het orgelbalkon gemaakt en de draperieën op de wand achter het orgel. Ook bij de orgels in de kerken van Zuidbroek en Noordwolde heeft Heinrich Hermann Freytag zijn sporen nagelaten. We gaan het allemaal zien en horen op zaterdag 16 september.
 
Heinrich Hermann Freytag (Hamburg, 1759 - Groningen, 14 april 1811 was een uit Duitsland afkomstige Nederlandse orgelbouwer die met name actief was in Groningen, maar ook in Friesland, Drenthe, Overijssel, Holland en Zeeland. Hij bouwde zowel kerkorgels als kabinetorgels en een secretaireorgel binnen de Noord-Duitse orgelbouwtraditie. (Bron: Wikipedia)
 
Details van de excursie:
•         10.30 uur - Vertrek Hoofdstation Groningen
•         ± 12.30 uur - 13.30 uur Lunch (Noordbroek ovb)
•         ± 17.00 uur Retour Hoofdstation Groningen
(Eventueel opstappen in Noordwolde behoort tot de mogelijkheden)
 
Prijs excursie:
•         Donateurs € 38,00 (inclusief lunch)
•         Niet -donateurs € 47,50 (inclusief lunch)
 
NB: Deze tocht gaat alleen door bij een minimum aantal deelnemers van 15 personen.
 
U kunt zich voor deze excursie aanmelden per email Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  o.v.v. Orgelexcursie 16 september 2017 of telefonisch 050-3123569.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM