Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Oecumenisch avondgebed in de Veertigdagentijd: “Een diepe voor in de aarde”
Gepubliceerd op maandag 27 februari 2017

Hervormde gemeente Noord- en Zuidwolde

Oecumenisch avondgebed in de Veertigdagentijd- “Een diepe voor in de aarde”In de aanloop naar Pasen zal net als vorig jaar  in de Veertigdagentijd in het koor van de Dorpskerk van Noordwolde telkens op de woensdagavond om 19:30 u tot ongeveer 20:15 u een vesper worden gevierd. 

U bent van harte uitgenodigd om mee te doen!

Het doel van deze vesper, ook wel avondgebed genoemd, is: ruimte bieden … om weg uit de hectiek van je dagelijkse agenda even samen met elkaar stil te worden, onszelf open te stellen en ons te bezinnen op onze eigen weg naar Pasen. We gaan als het ware in een andere versnelling en nemen de tijd  voor de woorden,  beelden, liederen en gebeden. We zingen ingetogen.  Ook zal het af en toe stil zijn.

op 01 maart:  Aswoensdag
op 08 maart:  naar zondag Reminiscere
op 15 maart:  naar zondag Oculi
op 22 maart:  naar zondag Laetare
op 29 maart:  naar zondag Judicare
op 05 april:  naar zondag Palmarum

Oecumenisch avondgebed in de Veertigdagentijd- “Een diepe voor in de aarde” 

In de vespers, maar ook tijdens of na de kerkdiensten op de zondagen in deze periode, kunt u kennismaken met de indrukwekkende serie “Een diepe voor in de aarde”.
Dit werk omvat 14 schilderingen en gedichten, geïnspireerd op de traditionele kruisweg in het lijdensverhaal van Christus. In deze nieuwe kruiswegstaties staat niet zozeer het lijden van Jezus centraal, maar de mens nu, u en ik.
De schilderingen verbeelden de levensweg die ieder van ons op aarde gaat, de kringloop van geboorte, bloei, dood en nieuwe lente, onze levenslijnen: soms diepe voren in de aarde. 
Deze kruisweg is daardoor eigenlijk ook een metafoor van óns leven, een zoektocht ook, verbeeld in fascinerende schilderingen door Marijke van Dijk en indringende gedichten door Steven van Campen.
In elke vesper staat één van deze doeken centraal.

De orde van de vespers wijst zich grotendeels vanzelf:  we beginnen met een openingsgebed, we ontsteken de kaarsen en lezen tekstgedeelten uit het Eerste Testament en/of uit het Evangelie.

Na een korte meditatie of stilte worden voorbeden uitgesproken. Het luthers avondgebed wordt gebeden, we bidden samen het ‘Onze Vader’ en we sluiten af met de zegenbede, waarna de kaarsen worden gedoofd.

Als de vesper ten einde is en we de kerk verlaten kunnen we een bijdrage doen aan het Kerk-in-Actieproject Noodhulp Syrië / ACT Alliance, waarover u meer kunt lezen op onze website www.nederlandsehervormdekerknoordwoldezuidwolde.nl

Er zijn 2 Open Expositie Dagen gepland: de zaterdagen 01 en 08 april is de Dorpskerk te Noordwolde open om de schilderingen te bekijken, van 13.00 tot 17.00 uur.
Van harte welkom!

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM