Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Nationale Voorleesdagen - woensdag 31 januari Bibliotheek Bedum
Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2018

Nationale Voorleesdagen - woensdag 31 januari Bibliotheek Bedum

De Nationale Voorleesdagen, dit jaar van 24 januari t/m 3 februari, is hét voorleesfeest voor kinderen tot 6 jaar. Alle peuters en kleuters kunnen tijdens De Nationale Voorleesdagen in de Groningse bibliotheken terecht voor een voorleesfeestje: van voorleesontbijt tot theatervoorstelling. Alle kinderen tot 6 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek krijgen een leuk cadeautje.

De Nationale Voorleesdagen
Voorlezen is leuk en belangrijk. Van voorlezen ga je groeien. Om ouders van kleine kinderen te stimuleren om voor te lezen, zijn er De Nationale Voorleesdagen. Ieder jaar worden peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen benaderd door de Groningse bibliotheken om ook mee te doen aan De Nationale Voorleesdagen.

Prentenboek van het Jaar
Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is Ssst! De tijger slaapt geschreven en getekend door Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. In Ssst! De tijger slaapt ligt de tijger te slapen. Kikker, Vos en de andere dieren willen er langs, maar ze willen de tijger niet wakker maken. Ze hebben veel ballonnen bij zich. Misschien dat het daarmee lukt?

Wij gaan voorlezen in Noord Groningen
Medewerkers van de bibliotheek lezen het verhaal natuurlijk voor op locaties van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en in de bibliotheek. Op deze manier kunnen alle peuters in gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum genieten van een mooi voorleesmoment.
In het kader van de Boekstart dreumes-peuter café zijn er op 2 plaatsen weer ochtenden georganiseerd voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders/begeleiders. U bent van harte welkom op vrijdag 26 januari van 10.00- 11.00 uur in bibliotheek Winsum en op woensdag 31 januari van 10.00-11.00 uur in bibliotheek Bedum. Kom samen met uw kindje genieten van het bekroonde prentenboek!

Dansverhaal van Studio Stap
Maaike Trousset van Studio Stap danst met de kinderen tot 6 jaar het dansverhaal van Ssst! De tijger slaapt. Op vrijdag 26 januari in Warffum van 15.30 tot 16.00 uur vervolgens in bibliotheek Uithuizen van 16.30-17.00 uur. Vrijdag 2 februari van 15.30-16.00 uur in bibliotheek Winsum en vervolgens van 16.30 tot 17.00 uur in bibliotheek Bedum. U kunt uw kind aanmelden bij uw plaatselijke bibliotheek. Makkelijk zittende kleding is fijn om in te dansen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM