Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Muzikaal Bedum Broest op zaterdag 3 november!
Gepubliceerd op vrijdag 26 oktober 2018

Op zaterdag 3 november vanaf 16:00 uur vormt het centrum van Bedum rondom de Walfriduskerk een festivalterrein. Ruim 25 acts met Bedumer muzikanten spelen op 13 verschillende podia. Verschillende winkels in Koopcentrum de Scheve Toren, kerken, het gemeentehuis en de Bedumer horeca zijn deze middag en avond podium voor de meest uiteenlopende acts. Van rock tot klassiek, van koor tot solist, van Gronings tot Afrikaans: alles is er. Maar liefst 12 uur non-stop muziek in Bedum!

Het Bedum Broest Festival is gratis toegankelijk.

Muzikaal Bedum Broest op zaterdag 3 november! 

Bedumer compositie
Het Bedum Broest Festival is georganiseerd vanuit de Bedumer muzikanten i.v.m. het afscheid van de Gemeente Bedum. De Gemeente Bedum houdt aan het einde van dit jaar op te bestaan en gaat over in de grotere fusiegemeente Het Hogeland. Speciaal hiervoor schreef componinist Jacob de Haan het werk ‘Pilgrims of Wolfryt’. Een werk dat gebaseerd is op het leven van de heilige Walfridus. Uiteraard beleeft dit werk de première tijdens het Bedum Broest festival en dit zal uiteraard plaatsvinden in de Walfriduskerk (oftewel de Scheve Toren). Harmonieorkest Wilhelmina, onder leiding van dirigent Bert van Dijken, zal dit werk tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd programma uitvoeren.

Co-productie
Het Bedum Broest Festival is georganiseerd voor, door en met de Bedumer muzikanten, in samenwerking met Muziekschool Hunsingo, Koopcentrum de Scheve Toren, de Bedumer horeca, kerken en de Gemeente Bedum. De ideeen voor de invulling van het festival komen dan ook uit deze groepen. Een prachtige coproductie en cocreatie, waarin muzikaal Bedum goed van zich zal laten horen. Het festival is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Rabobank Noord Groningen, Scholten Kamminga Fonds, NAM Leefbaarheids- en duurzaamheidsfonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, VSB-fonds en de Gemeente Bedum.
Voor de promotie van dit festival zijn een Facebookpagina en een Instagramaccount gemaakt, waarop alle laatste nieuwtjes worden gedeeld.

Muzikaal Bedum Broest op zaterdag 3 november! 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM