Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Modelspoor Show in Selwerd
Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2018

Modelspoor Show in Selwerd

Op 3 maart houden de leden van hobbyclub de Railrunners uit Groningen een Modelspoor en modelbouw Show. Ze laten zien hoe zij met hun veelzijdige hobby bezig zijn. Het zijn voor hobbyisten spannende tijden. Terwijl veel treinenwinkels sluiten, neemt het aanbod op internet gigantisch toe. De digitale wereld is ondertussen tot in de haarvaten van de modelspoorhobby doorgedrongen en biedt ongekende mogelijkheden. De ouderwetse analoge transformator voldoet nog steeds, maar je kunt ook een satelliet boven je spoorbaan hangen om je locs te besturen.

Modelspoor Show in Selwerd

Alleskunners
Net als in het groot, kun je met treinen ook in het klein alle kanten op. Als spoorse hobbyist ben je ProRail en NS tegelijk. Je bouwt stations, legt rails en wissels aan, je verft gebouwen (‘weatheren’ noemen ze dat deftig), bent elektronicus en regelt de treinenloop. Analoge besturing, digitaal of via een satelliet? Je moet werkelijk overal verstand van hebben. En heb je dat niet? Geen nood, daar zijn modelspoorclubs voor. Daar zitten genoeg alleskunners die je verder kunnen helpen. Op 3 maart zitten ze in Selwerd.

Modelspoor Show in Selwerd

Modelspoor, hoe doe je dat?
Op de Modelspoor Show van 3 maart laten Groningse modelspoorders zien hoe ze met hun hobby bezig zijn. Ze gunnen bezoekers een kijkje in de keuken. Er zijn aan elkaar gekoppelde bakken van 120x60 cm (= module) aanwezig die een lange modulebaan vormen. Ook een idee voor een spoorbaan thuis. Zo’n gestandaardiseerde serie modules kun je overal mee naartoe nemen en aan collega-hobbyisten showen. Er zijn modules in N (1:160) en in H0 (1:87).

Zaterdag 3 maart van 10-15 uur, Reitdiep College/Kamerlingh Onnes, Eikenlaan 286 (Selwerd), € 3.50, kinderen 4-10 € 1.00, www.mscrailrunners.eu

Modelspoor Show in Selwerd 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM