Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Meerkoet maakt zich tijdens lichtweek sterk voor Memorybox
Gepubliceerd op dinsdag 04 september 2018

Meerkoet maakt zich tijdens lichtweek Bedum sterk voor Memorybox

Van 8 tot en met 15 september 2018 vindt in Bedum voor de derde achtereenvolgende keer de Lichtweek plaats. Een recordaantal straten heeft zich al opgegeven en er wordt op diverse plekken al druk geknutseld en geklust. Eén van die straten is de Meerkoet, in plan Ter Laan IV.

In 2016 wist de Meerkoet een eervolle vermelding te halen met hun weergave van de Groninger Kunst en Cultuur. Hanneke Fleurke-Rozema schilderde toen 8 prachtige gebouwen uit de stad op grote platen, die vervolgens in de straat werden tentoongesteld. Bij opbod werden de schilderijen verkocht en uiteindelijk kon een bedrag van € 325,- over worden gemaakt op de rekening van Stichting Hartekind. Helaas is Hanneke in maart van dit jaar overleden. Tijdens de laatste maanden van haar leven richtte zij een eigen stichting op, de dr. Hanneke Fleurke-Rozema Stichting Memory Box. De stichting heeft als doel het (kosteloos) kunnen verstrekken van een Memory Box aan gezinnen waar ook een ouder is of zal komen te overlijden. Met deze speciaal ontwikkelde doos kunnen dierbare spulletjes op een makkelijke en veilige manier worden bewaard voor achterblijvende kinderen. De laatste maanden van haar leven heeft Hanneke hard gewerkt aan het uitwerken van dit concept.

Het thema van de Meerkoet tijdens de lichtweek was daarom al heel gauw bepaald. De Meerkoet zal worden omgetoverd als Memorylane, ter nagedachtenis aan Hanneke en het bij elkaar halen van geld voor de Stichting Memory Box. Memories past helemaal in het algemene thema van de Lichtweek ‘Vrouger’. Hoe we aan de Meerkoet een en ander gaan uitwerken, verklappen we nog niet. We hopen dat er heel veel mensen een bezoekje aan onze straat brengen en hun portemonnee meenemen om een bijdrage te geven aan de stichting waar Hanneke zich zo voor heeft ingezet. Wel kunnen we met trots melden dat de burgemeester van Bedum, Erica van Lente, het ‘startschot’ zal geven voor de activiteiten voor de Memorybox in de Lichtweek. Voorafgaand aan de officiële opening van de Lichtweek zal zij de Memorylane aan de Meerkoet openen. 

De overige activiteiten tijdens de Lichtweek aan Meerkoet Memorylane:

Maandag 10 september – grabbelton
Dinsdag 11 september – verkoop van koffie met ouderwets lekkers
Woensdag 12 september - garagesale in het hofje tussen nummer 16 en 22
Donderdag 13 september – tijd voor ontspanning
Vrijdag 14 september – Rad van Avontuur
Alle activiteiten vinden plaats vanaf 19.00 uur.

 

Website www.memorybox.nu 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM