Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Maai en hooifeest in Bedum op 23 mei aanstaande
Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2015

Op 23 mei vindt landelijk Fête de la Nature ‘het feest van de natuur’ plaats en voor de provincie Groningen wordt er in Bedum een maai- en hooifeest gehouden. Fête de la Nature is een project van het Groenfonds. Landschapsbeheer Groningen en haar zeisvrijwilligers maken ook kans op de Nationale Groenfonds Natuurprijs 2015. Deze wordt donderdag aanstaande uitgereikt.

Maaifeestjes voor mensen en kleine beestjes

Vorig jaar is met de zeis-brigade van Landschapsbeheer en de gemeente Bedum onder grote belangstelling een workshop maaien met de zeis georganiseerd in Bedum. Daarom willen we er dit jaar weer een maai-feest van maken waarbij iedereen mag komen kijken of meehelpen. Maaien is een mooie beweging maken, het is goed voor je conditie en je geniet van de natuur. Dan laat je natuurlijk wat bloeiend gras staan voor bijen en andere insecten waar de fruitbomen dan weer blij mee zijn.

Ben je 16 jaar of ouder dan mag je ook proberen te zeisen. Wil je helpen met het opzetten van oppers en ruiters om het gemaaide gras op te laten drogen? Kom dan op 23 mei naar Bedum en vier de natuur! Locatie activiteit: Park tussen centrum De Horst en huisnummer 3 aan de St Annerweg.

Meer informatie via: 050-5345199

Waar en wanneer vindt het plaats?

Locatie activiteit: Park tussen centrum De Horst en huisnummer 3 aan de St Annerweg.
zaterdag 23 mei 2015
van 10:00 tot 14:00 uur

Maai en hooifeest in Bedum op 23 mei aanstaande

Fête de la Nature
Fête de la Nature wil zo veel mogelijk mensen op een feestelijke en verrassende manier in contact brengen met de natuur in al haar diversiteit. De Stichting is hierbij de centrale schakel tussen de organisatoren van en de deelnemers aan activiteiten in de natuur. Alles over de meer dan honderd andere festiviteiten zijn te vinden op www.fetedelanature.nl.
Het maai- en hooifeest in Bedum wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bedum die de boomgaard in het Wandelpark ecologisch laat beheren door de zeisbrigade van Landschapsbeheer Groningen. De Jumbo van Bedum stelt voor het feest fruit beschikbaar voor alle deelnemers.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM