Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
MOOI BEDUM 2019 en OPEN MONUMENTENDAG op zaterdag 14 september
Gepubliceerd op dinsdag 10 september 2019

MOOI BEDUM 2019 en OPEN MONUMENTENDAG op zaterdag 14 september

Zaterdag 14 september vindt er voor de 8ste keer het culturele evenement MOOI Bedum plaats. De  Stichting Kulturele Kommissie Bedum heeft weer gezorgd voor een groot aantal activiteiten tijdens MOOI BEDUM. Eén daarvan is de OPEN MONUMENTENDAG 2019, met als thema PLEKKEN VAN PLEZIER.

Vanuit Bedum zal wethouder Eltjo Dijkhuis om 10.00 uur het startschot geven, van de open Monumentendag voor de gemeente het Hogeland, bij de VVV Het Hogeland-Bedum , Kapelstraat 3 in Bedum.

In aansluiting zal er vanuit de VVV Het Hogeland-Bedum een wandeling langs verschillende woningen en rijksmonumenten, zoals de Goede Herderkerk , die gerealiseerd zijn in de beroemde Amsterdamse School bouwstijl.

Een bijzondere wandeling onder leiding van Bertus Fennema , schrijver van enkele boeken over architecten in Bedum , Albert Wiersema en Karst Zevenberg. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de VVV Het Hogeland-Bedum.   

Een andere plek van plezier is de monumentale Walfriduskerk. Vanaf 10.00 uur is de kerk en de toren geopend. Met de mogelijkheid , om onder begeleiding de scheve toren te beklimmen.

Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur, vind er voor de 8ste keer het evenement MOOI Bedum plaats.

Bezoekers kunnen vanaf de kruising van de Thedemastraat/Stationsweg, Molenweg tot aan het eind van de Grotestraat genieten van een lange lint aan marktkramen.
Met Kunst en Kultuur aan de Molenweg , Ondernemers  en muziek en demonstraties  aan de Stationsweg en in de Grotestraat samen met ondernemers vele aanbiedingen  met muziek , verenigingsmarkt , dans en demonstraties.

Op het Haventerrein aan de Molenweg laten Mensenwerk het Hogeland en de Sportcoach, kinderen kennismaken met Graffiti spuiten, Smoothy race, en nog vele andere activiteiten.

MOOI Bedum, is ook de samenwerking aangegaan met Bedum Broest, zij verzorgen op 3 verschillende podia ’s in het dorp de muziek. Er is een Gronings talig podium met o.a. Steernvanger en de Kosters, Muziekschool Hunsingo heeft een podium op het haventerrein, waar de leerlingen hun muziek ten gehore brengen en er is podium voor Muziek vereniging Wilhelmina in verschillende formaties.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM