Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lichtweek Bedum vanaf zaterdag 8 september
Gepubliceerd op dinsdag 04 september 2018

Lichtweek Bedum – Feestweek

Lichtweek Bedum vanaf zaterdag 8 september 2018 

Vanaf zaterdag 8 september houdt Bedum haar tweejaarlijkse Lichtweek evenement. Vanaf 2014 wordt er om het jaar weer een Lichtweek gehouden, waarbij het aantal deelnemende straten iedere keer toeneemt.

Op dit moment doen er maar liefst 85 straten mee. Ruim 25 straten meer dan de vorige keer! Het onderwerp van deze Lichtweek is ‘Vrouger’. Behalve dat de straten mooi versierd én verlicht zijn, heeft stichting Lichtweek Bedum diverse evenementen georganiseerd.

Spectaculaire Lasershow
Zo start de lichtweek op zaterdag 8 september met een dorpsontbijt in verzorgingstehuis Alegunda Ilberi. Aansluitend start er een Oldtimerrit door het Hogeland. Aan het begin van de avond wordt er voor de basisschool jeugd een ballonnenoptocht gehouden, die uitkomt op het Aldi terrein, waar een spectaculaire lasershow gehouden wordt. Daarna is er gelegenheid om de lichtweekstraten te bewonderen.

Met de tram langs de route
Vanaf maandag 10 september t/m zaterdag 15 september rijdt de trekkertram langs de lichtweekroute. Voor een klein bedrag kan iedereen meerijden. Aanmelden hiervoor kan via de website www.lichtweekbedum.nl. Net als vroeger is de kermis van de familie Speelman, van woensdag tot en met zaterdag, weer van de partij aan de Vlijt. Als de windrichting gunstig is, vertrekken woensdag 12 september, vanaf de IJsbaan (tegenover Boterdiep Westzijde), vier luchtballonnen. Donderdag houden de Bedumers massaal hun eigen buurt barbecue, zodat iedereen op vrijdag deel kan nemen aan het wandel of hardloop evenement: ‘Sjouwen deur Beemer gebouwen’. Een unieke en verrassende route door diverse Bedumer gebouwen! De loop start in de Grotestraat, waar men zich vanaf 18 uur kan opgeven. Aanmelden kan ook online via www.sjouwen.nl.

Muziek- en foodfestival
De Lichtweek wordt op zaterdag 15 september afgesloten met een Muziek- en Foodfestival aan de Vlijt. In de middag komt clown Joepie de kinderen vermaken en kunnen de kinderen geschminkt worden. Daarna zijn er diverse muziekoptredens zoals ‘De Lopster Störmvogels’ en DJ Daniel le Roi. Na de prijsuitreiking voor de mooist versierde straten, treedt de Live Band Blizzert op en kan iedereen genieten van een interactieve muziekervaring.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM