Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lichtweek Bedum 2018 – een fantastische feestweek!
Gepubliceerd op woensdag 19 september 2018

Het tweejaarlijks Lichtweek evenement is afgelopen zaterdag afgesloten met een spetterend slotfeest. In het centrum van het dorp waren diverse muziekoptredens.  Aan de bar was een drankje te verkrijgen en er kon een snack gegeten worden bij één van de foodtrucks. Dit alles was georganiseerd door Harold Walraven van Hotel ’t Gemeentehuis,  Gerrit Koning van Grand Café Koning en Stichting Lichtweek Bedum. Na het kinderprogramma met clown Joepie was er een optreden met shantykoor de Lopster Störmvogels. DJ Daniel Le Roi zorgde met zijn muziek voor een goede sfeer.

Na een slotwoord van het bestuur van Stichting Lichtweek Bedum maakte de jury de uitslag van de winnende Lichtweekstraten 2018 bekend:

1e prijs : de Populieren      
2e prijs : de Els, de Vlier en de Meidoorn
3e prijs : Oosterend, de Haken en de Kuipersrijge
Mooiste huis: mevrouw Meijer, Prof. Boermastraat

Winnaar kleurwedstrijd autobedrijf Veenman en de Kruiberg:  Lym, Iris, Ruben en Maud Stellingwerf
Dapperheidsprijs: Ruben Zuidema, St. Hubertusholt

Diverse straten hadden goede doelen aan hun straat gekoppeld. Zij kregen de gelegenheid om hun opbrengst bekend te maken:

  • De Merel : MS fonds met een opbrengst van:  € 879,94
  • Meerkoet : Memory Box (initiatief van Dr. H. Fleurke-Rozema Stichting) met een opbrengst van € 1.013,-
  • Pleintje De Eiken: 60 zakken kleding voor kledingbank Maxima, 7 kratten met voedsel voor de voedselbank en nog een bedrag van € 120,-

Na de prijsuitreiking trad de band Blizzert op en was het nog lang gezellig druk op het feestterrein. Bedum kan terugkijken op een zeer geslaagde Lichtweek 2018. Ruim 90 (!) straten deden mee en vierden iedere avond feest. Er waren diverse evenementen georganiseerd, zodat er voor jong en oud iets te beleven viel. Van ontbijt, oldtimerrit, lampionnen-optocht, lasershow, trekkertram, buurt barbecue, seniorenritten, luchtballonvaarten, wandel- en hardloopevenement ‘Sjouwen deur Beemer gebouwen’ tot een geslaagd slotfeest. En als vanouds stond de Kermis weer in het centrum. Kortom: Bedum heeft, net als ‘vrouger’, weer kunnen genieten van een traditionele feestweek. In 2020 is er weer een Lichtweek Bedum.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM