Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lezing over De Amsterdamse School in Bedum - donderdag 25 oktober
Gepubliceerd op vrijdag 12 oktober 2018

Nergens is zoveel in de Amsterdamse School-stijl gebouwd als in Groningen. Ook de gemeente Bedum is daarop geen uitzondering. Als in de 20er jaren “Nieuw Bedum” wordt aangelegd ten noorden van de Walfriduslaan, worden straten als de Coendersstraat, Emmalaan (toen nog Emmastraat), Kapelstraat, Schultingastraat en de Wilhelminalaan bebouwd met woonhuizen, woon- winkelpanden en herenhuizen. Twee Bedumer architecten, Albert Wiersema en Karst Zevenberg hebben daar met hun eigen architectuur het straatbeeld bepaald.

Lezing over De Amsterdamse School in Bedum - donderdag 25 oktober 
Amsterdamse School - Architect K. Zevenberg

In de 20 en 30er jaren werd de heersende bouwstijl bepaald door invloeden van de Amsterdamse School, een baksteenexpressionisme die we hier de “Groninger Amsterdamse School” zijn gaan noemen. Veel ontwerpen van Wiersema en Zevenberg hebben kenmerken van die architectuur.

DE KERK te Onderdendam, het centrum voor de Groninger Amsterdamse School, organiseert een lezing over de Groninger Amsterdamse School in de gemeente Bedum en een rondleiding door de tentoonstelling Karst Zevenberg voor het voetlicht. De lezing geeft een indruk van het ontstaan van de Amsterdamse School in Amsterdam en de verspreiding naar Groningen en de kenmerken van de Groninger Amsterdamse School met de nadruk op Bedum. De tentoonstelling geeft een beeld van de veelzijdigheid van de architect Karst Zevenberg. Ook is er een expositie te zien van Amsterdamse School meubelen.
De lezing en rondleiding vinden plaats op donderdag 25 oktober in DE KERK, Bedumerweg 34 te Onderdendam. Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,50 inclusief koffie/thee.

Lezing over De Amsterdamse School in Bedum - donderdag 25 oktober 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM