Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lezing over “Duizend jaar Friezen en Groningers”
Gepubliceerd op maandag 06 november 2017

Lezing over “Duizend jaar Friezen en Groningers”

Op dinsdag 14 november a.s. zal op initiatief van de Historische Vereniging gemeente Bedum een lezing worden gegeven door dhr. drs. Bert Looper, met als titel “Tussen begrensd en grenzeloos, 1000 jaar grensgeschiedenis Friesland-Groningen”.

De ‘grensgeschiedenis’ van Groningen en Friesland kent vele dimensies. Er zijn natuurlijk de moderne territoriale en organisatorische grenzen, maar evenzo zijn er taalgrenzen, landschappelijke grenzen, mentale grenzen, enz. enz.  In zijn lezing probeert Bert Looper, directeur van Tresoar, Fries historisch en letterkundig centrum, alle grensvormen letterlijk en figuurlijk in kaart te brengen. Hij doet dat op basis van het centrale begrip ‘identiteit’: hoe hebben de identiteiten van Groningen en Friesland zich in de loop der tijden ontwikkeld. Zijn prikkelende stelling is dat na een duizendjarig proces van begrenzing er sinds enkele jaren een aarzelend proces van ontgrenzing op gang komt. Van twee gescheiden provincies naar één sterke regio? 

De lezing zal worden gehouden in Het Anker, Pastorielaan 30 te Zuidwolde (Gn.). Aanvang 20.00 u. Leden hebben gratis toegang, niet leden betalen € 4,00. U bent van harte welkom.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM