Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lezing: Het verhaal van de boerderij aan Wolddijk 103 Groningen
Gepubliceerd op woensdag 10 januari 2018

Lezing - Het verhaal van de boerderij aan Wolddijk 103 Groningen

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 21 januari om 14.00 uur een lezing over de geschiedenis van de monumentale boerderij aan de Wolddijk.

Het Bezoekerscentrum Reitdiep is gevestigd in de monumentale boerderij aan de Wolddijk pal ten noorden van de Stad Groningen. Dit bezoekerscentrum is de poort naar één van de oudste cultuurlandschappen in Europa, het Reitdiep gebied. Langs de loop van de oude Hunze, in het gebied dat ook wel bekend staat als de Koningslaagte, wonen al sinds het begin van onze jaartelling mensen.

De monumentale boerderij is een historische boerenplaats die in de 16e eeuw op een middeleeuwse omgrachte wierde lag en tot de kloostergoederen van Selwerd behoorde. Bij de reductie van Groningen in 1594 vielen de gronden toe aan de provincie Groningen. De provincie Groningen verpachte de boerderij lange tijd, in ieder geval vanaf 1605. In 1853 werden de boerderij en de gronden particulier verkocht. De landerijen werden in 1989 met de bijbehorende boerderij , ten behoeve van de realisatie van de ecologische hoofdstructuur, overgedragen aan het Groninger Landschap, die er in 2010 een bezoekerscentrum in realiseerde.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie, over deze activiteit of andere activiteiten van Het Groninger Landschap, op de website  www.groningerlandschap.nl.

Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Locatie: Wolddijk 103,9738 AD in Noorderhoogebrug / Groningen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM