Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lezing Beno Hofman - Het 1000 Woningenplan
Gepubliceerd op vrijdag 23 september 2016

Woensdag 28 september 20.00 uur.
RHC Groninger Archieven, Cascadeplein 4.

Op woensdagavond 28 september geeft historicus Beno Hofman een lezing over het 1000 Woningenplan. De lezing is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. In de pauze is er gelegenheid om de tentoonstelling over het 1000 Woningenplan te bekijken.

Lezing Beno Hofman - Het 1000 Woningenplan 

Lezing
Vijf jaar na de oorlog werd eindelijk de schrijnende woningnood in de dorpen van Groningen aangepakt. Het 1000 Woningenplan resulteerde in de bouw van 1165 arbeiderswoningen in 31 Groningse gemeenten tegelijk. In 1952 werd in Hoogkerk de duizendste woning opgeleverd. De huizen daar zijn in de loop der jaren onherkenbaar verbouwd, maar de woningen in Oosterhoogebrug zijn behouden gebleven en tot gemeentelijk monument verklaard.

Tentoonstelling
Tijdens de pauze kunt u de tentoonstelling “1000 Woningenplan” bekijken. De tentoonstelling is samengesteld door Beno en Elzo Hofman en laat verleden, heden en toekomst van het 1000 Woningenplan zien. Daarbij worden de bewoners en interieurs van de nog bestaande huizen getoond in een film en foto’s van Fritsie Willems. Ook is er speciale aandacht voor de woningen in Hoogkerk en Oosterhoogebrug.

Praktische informatie
De lezing vindt plaats in de hal van de Groninger Archieven, Cascadeplein 4 , en is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Aanvang: 20.00 uur (de zaal gaat open om 19.30 uur).

De lezing wordt georganiseerd in door RHC Groninger Archieven in samenwerking met Stichting Berlagehuis Usquert, Vereniging Stad & lande en de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Groningen.

De lezing en de tentoonstelling maken deel uit van het project “Duizend Huizen” van Stichting Berlagehuis Usquert. http://www.1000-huizen.nl/

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM