Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
open huis tandartsenpraktijk bedum
Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland zet mantelzorgers in het zonnetje
Gepubliceerd op maandag 22 oktober 2018

Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland zet mantelzorgers in het zonnetje

In Nederland zorgt naar schatting een op de drie volwassenen voor iemand in de naaste omgeving, omdat diegene een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft, psychisch of chronisch ziek is, verslaafd is of door ouderdom van hulp afhankelijk is. Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren groeit op in een gezin met zorg. Dit zijn jonge mantelzorgers.
Vaak wordt deze zorg als vanzelfsprekend ervaren, ook door de mantelzorgers zelf. Maar dat is het niet!

Rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november worden mantelzorgers daarom extra in het zonnetje gezet. Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland organiseert op drie verschillende locaties, op drie verschillende dagen, drie verschillende activiteiten.
Daarnaast ontvangen alle mantelzorgers, dus ook jonge mantelzorgers, die bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland geregistreerd staan rond 10 november een waarde(rings)cheque t.w.v. €50,- van de BMWE gemeenten.

Bent of was u in 2018 mantelzorger en woonachtig in de gemeente Bedum, De Marne, Winsum of Eemsmond of zorgt u voor iemand die daar woont? Dan kunt u zich tot 2 november opgeven voor één van onderstaande activiteiten.
Bent u nog niet geregistreerd bij het steunpunt en wilt u graag de waarde(rings)cheque ontvangen? Of ontvangt u zorg van een naaste en verdient hij of zij wel een cadeautje? Dan kunt u zich hiervoor tot 23 november aanmelden bij het steunpunt.

Woensdag 7 november van 14.00 tot 17.00 uur
High Tea verzorgt door De Koffieleut uit Bedum. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door accordeonist Gertie Bruin met zijn repertoire bestaande uit een mix van o.a. Tango, Franse Musette, Klezmer en Zuid-Amerikaanse muziek.

Locatie:
De Meenschaar
Kapelstraat 9
9781 GK Bedum

Vrijdag 9 november van 15.00 tot 18.30 uur
Zingen, uitwaaien en stamppotbuffet in Noordpolderzijl. U kunt luisteren en meezingen met een groot aanbod van pop- en Nederlandstalige liedjes. Rond de klok van 17.00 uur kunt u aanschuiven bij het stamppotbuffet. En tussendoor kunt u lekker uitwaaien op de dijk van Noordpolderzijl.

Locatie: 
Café ’t Zielhoes
Zijlweg 4
9988 TD Usquert

Zaterdag 10 november van 13.30 tot 16.15 uur
Rondvaart door Nationaal Park Lauwersmeer
Het wordt bijna traditie: varen met de ms Silverwind en aan boord een kibbelingmaaltijd. Deze keer gaan we weer het Lauwersmeer op. De boot vaart niet uit bij storm en onweer. Door andere weersomstandigheden laten we ons niet tegenhouden!

Locatie: 
13.30 uur ontvangst Restaurant Het Booze Wijf
Strandweg 1
9976 VS Lauwersoog
Inschepen: 14.00 uur Museumhaven (naast Het Booze Wijf)
 

Wij vragen u ook een tweede keus te maken voor het geval een activiteit vol zit of niet doorgaat vanwege te weinig belangstelling.
Met dieetwensen kan rekening worden gehouden. En wanneer vervoer een probleem is, of degene waarvoor gezorgd wordt niet alleen thuis kan blijven, proberen we samen naar een oplossing te zoeken.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland T 06 488 74 339 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur), E Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM