Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Hervorming - 500 jaar - 31 oktober 2017
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2017

Op dinsdag 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther 95 stellingen publiceerde op de deur van de slotkapel in de Duitse plaats Wittenberg. Deze gebeurtenis had grote gevolgen voor het leven in Europa. De betekenis van deze hervormingsbeweging – het begin van de Reformatie en de geboorte van het protestantisme - lag met name op het gebied van kerk, theologie en cultuur. Een vernieuwingsproces dat kerk en wereld heeft veranderd. Ze leidde voorts tot een hervorming van het politieke en sociale leven.

De drie Protestantse gemeenten in Bedum willen graag, evenals voorgaande  jaren, aan deze (kerk)historische ontwikkelingen op een eigentijdse wijze aandacht besteden. We willen uit dankbaarheid aan God een bijeenkomst organiseren op D.V. dinsdag 31 oktober a.s. in de Martyriakerk, ingang Thedemastraat 18 te Bedum. Dr. Herman A. Speelman, gereformeerd predikant en als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Theologische Universiteit te Kampen, zal voor ons spreken.

Hervorming - 500 jaar - 31 oktober 2017
Dr. Herman A. Speelman

Zijn thema: ‘Reformatie en Oecumene’. Het programma bestaat afwisselend voorts uit samenzang en een orgelsolo door de heer Piet Zuidhof.

Er is ruim gelegenheid om over het thema door te spreken. De avond begint te 19.45 uur. Er is een pauze met koffie e.d.. Voor de bestrijding van de onkosten willen we graag een collecte houden. De avond zal omstreeks tien uur worden afgesloten. Het geheel staat onder leiding van ds. Marten de Vries, predikant van de GKv te Bedum.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Bert Hoorn, telnr. 050 3013997 of per e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM