Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gratis cursus Politiek Actief
Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2018

Gratis cursus Politiek Actief 

Er komen steeds meer taken  op het bordje van  gemeenten te liggen en leden  van de gemeenteraad krijgen met heel veel onderwerpen te maken. En dat roept vragen op: “Waar beslist nu eigenlijk de rijksoverheid over en wat mag een gemeente zelf beslissen?” “Gemeenteraad, burgemeester, wethouders, ambtenaren - wie doet nu eigenlijk wat?” En: “Ik wil actief worden in de politiek, hoe pak ik dat eigenlijk  aan?”. Daarom houden de gemeenteraden van Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond in samenwerking met ProDemos in februari de cursus Politiek Actief. Het is een algemeen informerende cursus. 
 
Deelname aan de cursus is voor inwoners van de toekomstige gemeente Het Hogeland gratis. De BMWE-gemeenten zijn op zoek naar cursisten die de ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek maar nog niet goed weten wat de mogelijkheden zijn. Of cursisten die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk zetten, is aan henzelf. 
 
Programma
Tijdens vier avonden wordt ingegaan op de politiek in het algemeen en de gemeentelijke politiek én  is er aandacht voor  vaardigheden  als debatteren. De cursus wordt gegeven door de organisatie ProDemos en vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur in het dorpshuis in Onderdendam.

Er zijn in totaal uit vier bijeenkomsten - elk met een ander thema:
 
Woensdagavond 7 februari: Introductie en algemene staatsinrichting
Dinsdagavond 13 februari: De gemeentelijke organisatie
Woensdagavond 19 februari: 'Hoe oefen ik invloed uit?'
Woensdagavond 7 maart: Mogelijkheid voor het bijwonen van de Raadsklankborgroep  (in de raadzaal in Uithuizen). 

Het  bijwonen  van een  raadsvergadering en  de uitreiking van de  certificaten  vinden plaats in maart, in de eigen gemeente. Meer informatie volgt. 
 
Meedoen
Belangstellenden kunnen zich tot  uiterlijk 1 februari  2018  aanmelden  bij  Henk Reijsoo, raadsgriffier van Bedum, via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of telefonisch via het algemene nummer van de gemeente Bedum: 050 - 301 89 11. Vragen over de cursus kunnen aan hem of aan de griffier van de eigen gemeente gesteld worden. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen - bij een aantal van minder dan 12 deelnemers gaat de cursus niet door.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM